Vazno! Od 01.11.2018 sajt nece biti azuriran, sav sadrzaj sajta je prebacen na novu adresu www.eworkandtravel.com

Wawa, Wildwood, United Work And Travel

0

Godina putovanja: 2012
Agencija: United Work And Travel
Iskustvo sa agencijom: Pozitivno
Sve je bilo savrseno u redu i na vreme, sve pohvale za rad agencije, nijedna zamerka.


Lokacija: Wildwood,NJ
Iskustvo sa nalaženjem dodatnog posla: Pozitivno
Mesto je malo, turisticko, i njegov zivot odrzava letnja sezona i boardwalk.Kada se letnja sezona zavrsi, pocetkom septembra, izgleda pusto. Lako je naci drugi posao, zbog obilja hotela, motela, kafica i restorana koji se tamo nalaze. Izuzetno je toplo leti, ali u proseku kisa padne jedanput nedeljno.
Smestaj: Smestaj je bio luksuzniji nego sto smo mogli da zamislimo. Bili smo 10 min udalljeni od plaze, 15 min od posla. Kuca je imala predsoblje, dnevnu sobu, tri spavace sobe (dve male i jednu ogromnu), pravu americku kuhinju i omanje kupatilo. Hvatali smo wi-fi od komsije(koji je bio toliko fin da podeli sa nama sifru), a imali smo i tv sa kablovskom, a kuhinja je bila opremljena u potpunosti sa svim elementima. Gazda je bio toliko dobar da nam je pri doceku ostavio pun sto grickalica, sokova, higijenskih potrepstina a potom nas je odveo da vidimo mesto gde cemo raditi i Walmart gde bismo se mogli snabdevati namirnicama. Kada su stigli svi ukucani, on i nekoliko najblizih komsija su nam jedno nedeljno popodne priredili rostilj 🙂
Depozit je bio $150 i receno je da ce nam ga vratiti, a nedeljno su nam sa plate skidali $95 za housing.


Posao: Customer service associate, Wawa
Iskustvo sa zaradom: Pozitivno
Satnica je bila $8.5 ali su nam poslednji mesec rada povecali na $9.5 zbog isticanja na poslu. Baksisa nema. Uvek je bilo 40h nedeljno, a ukoliko se radnik ne pokaze najbolje, smanjuju mu broj sati..Kada je drzavni praznik dobija se 50% vise.
Opis posla: Moj posao je bio pravljenje sendvica, i samo to sam i radila, za razliku od nekih koji su imali i vise poslova. Mogu reci da nije bilo lako jer sam radila prepodnevnu smenu kada je navala kupaca bila najveca. Sve funkcionise jako organizovano, kupac ima ekran ispred sebe i na touch narucuje svoj sendvic i sta sve u njemu zeli, a kada narudzbinu zavrsi vama se na vasem ekranu to i pojavi. Nije nista komplikovano, samo pratite redosled namirnica. U prvih tri minuta narudzbina je zelena, nakon toga je zuta, a od 5 minuta postaje crvena. To vec znaci da morate malo da pozurite. Panika i stres su dolazili u onim danima kada biste u vreme rucka na ekranu imali u 3 narudzbine 10 sendvica, i da vas jos 5 narudzbina ceka..Ali proslo je i to 😀
Pravila Wawe su da se nista ne sme jesti jer se smatra kradjom, tako da smo kupovali tu hranu kao i ostali ako smo hteli, jedino sto smo kao radnici imali popuste od 30% i 50%.
Wawa je najpoznatija po svojim kafama. Pored kafa, tamo su bili i sokovi i tocenje i topli napici tipa toplih cokolada. Kao zaposleni, smeli smo besplatno da pijemo 3 case najmanje velicine bilo kog pica koji smo hteli.
Na 8h dnevno rada, pauza je bila 20min a manje od 8h je bila 10min. A to, verujte, prodje dok trepnete..Oni koji su radili nocnu smenu imali su 50c vise na sat.


Dodatni komentar/savet/napomena: Namirnicama smo se snabdevali u Acme radnji jer je bila 10min od housinga i bilo nam je najlakse da na tako maloj razdaljini vucemo kese do kuce, ali pustali su nas da odnesemo i kolica pod uslovom da ih vratimo. Malo dalje, voznjom autobusom, dosli biste do ostalih prodavnica koje su izuzetno povoljne kao sto su SaveAlot i Walmart. Sto se tice shoppinga preporucujem najtoplije radnju Ross i Marshalls zbog mnostva brendirane robe po mizernoj ceni 😀 Ako idete u Wildwood, nemojte da ne odete u Cape May, Atlantic City, Cape May Courthouse najveci besplatni zooloski vrt, i raspitajte se za organizovane ekskurzije za Washington, Nijagarine vodopade, Filadelfiju… Po zavrsetku, ako ste prvi put isli u USA kao i ja, nemojte da ne odete u NY 😉


Sandra

Share.

Autor: Sandra

Ostavite komentar

Sviđa ti se Wildwood, NJ ?
American Adventure ima ponude u tom mestu