Vazno! Od 01.11.2018 sajt nece biti azuriran, sav sadrzaj sajta je prebacen na novu adresu www.eworkandtravel.com

Theodore Roosevelt Medora Foundation, Medora, ND, Work and Travel Group

0

Godina putovanja: 2014
Agencija: Work and Travel Group
Iskustvo sa agencijom: Pozitivno
Agencija je tu da vam sredi papire, pronađe poslodavca da nađete posao i to je to manje-više. Imali smo nekih nesuglasica, ali smo ih rješili.


Lokacija: Medora, ND
Iskustvo sa nalaženjem dodatnog posla: Pozitivno
Drugi posao sam našao pokucavši u drugu radnju. Postoje mjesta koja uvijek zapošljavaju, ali pošto je mjesto malo i 30-tak kilometara od prvog grada, satnice nisu kao u ostatku Sjeverne Dakote. Računajte da će biti od $8-10, sem ako radite kao konobar/ica gdje sa napojnicama možete izaće u prosjeku $15-20 po satu.

Također, fondacija (koja mi je bila prvi poslodavac) drži ogromnu većinu drugih mjesta u gradu i tu nećete moći raditi (odnosno samo nekada jer se računa kao prekovremeno) što čini mjesto manje konkurentnim.

Postoji hotel, prodavnica slatkiša, gift shopovi, 2 kafića i 2 bara. Možda koje mjesto više, ali u suštini – to je to.

Moj drugi posao je bio prep-cook, ali sam kasnije radio kao konobar.

Mjesto je u nešto poput onih mjesta koje vidite u kaubojskim filmovima. Nacionalni park je u blizini (imaju prerijski psi, bizoni, divlji konji), a i imate besplatan ulaz na mjuzikl, family fun center, muzeje. Smještaj je bio $25 sedmično, a imali smo kao zaposleni popust na hranu of $5 (sve što možete pojesti) mada ako radite sa hranom, imate mogućnost da se snađete.

Većinom dolaze starije osobe u mjesto i nakon 7 dana već sve znate. Ako želite da zaradite, ovo mjesto je OK za to (očekujte od $5000 – $10000 da zaradite u periodu), ali ako želite da se provedete, onda ovo sigurno nije mjesto za vas.

Ako bih se vraćao opet, izabrao bih neki veći grad, mada i Medora nije loše mjesto za nekoga ko ide prvi put jer imate mogućnost da zaradite.


Posao: Prep-cook (kasnije Cashier i povremeno busser), Theodore Roosevelt Medora Foundation
Iskustvo sa poslodavcem: Negativno
Satnica:8.25 Broj sati nedeljno:50-55 (prosjek u sezoni) Prosek napojnica: $5-6 dnevno
Opis poslodavca: Iako posao sam od sebe nije bio težak, bilo je veoma vruće. Ulazio sam u sukob sa menadžerom oko odjeće iz razloga što je bilo stvarno vruće i nosio sam trenerku (koju niko nije mogao da vidi) ali je njemu iz nekog razloga više smetalo to što imam trenerku (koju niko ne vidi) nego što radimo u nesnosnim uslovima vrućine + ogroman broj muha. Osoba sa kojom smo pričali da izgladimo probleme bi se smješkala i govorila kao da je sve OK i onda bi kasnije dobili email od sponzora kako ste ovakvi,onakvi – licemjerno. Iako smo pravili ogroman profit, mjesto u koje smo radili je bilo duplo bolje nego prošle godine, menadžer bi kao i uvijek bio mrzovoljan (valjda takva ličnost, ne smije se nikad, ko Stormtrooper iz Star Wars-a). Također, bacanje enormnih količina hrane (za koje nije bilo potrebe da se bacaju) je nešto s čim mi je bilo teško da se pomirim jer se radilo o čistom nemaru, neodgovornosti i nekomptentnosti i menadžeri se nisu trudili da to u bilo kom trenutku promjene.

Moj menadžer je bio odron od čovjeka i moje iskustvo s njim je negativno.


Share.

Autor: Alen Duspara

Ostavite komentar