Vazno! Od 01.11.2018 sajt nece biti azuriran, sav sadrzaj sajta je prebacen na novu adresu www.eworkandtravel.com

The Ritz-Carlton, Lake Tahoe, California, Karavan Travel

0

Godina putovanja: 2016
Agencija: Karavan Travel
Iskustvo sa agencijom: Positivno
Maksimalno predusetljivi, bili su tu za sva pitanja, super agencija.


Lokacija: Lake Tahoe, California
Iskustvo sa lokacijom:Positivno
Prelepo mesto! Jedno od najvećih i ubedljivo najlepše jezero u SAD, sa prelepim plažama kao što su Sand Harbor i Emerald Bay. Žao mi je što sam toliko radila da nisam stigla više da obilazim i uživam u mestu.

Jedini problem s mesto je bio prevoz do hotela pošto se nalazi u sred planine, a smeštaj je na plaži na dnu planine. Spremite se za odlazak busom do pola planine, a stopiranje na dalje. To je skroz okej rešenje pošto tim putem idu samo gosti i zaposleni, i vrlo često kroz par minuta neko stane. To je privremeno rešenje dok ne upoznate kolege koje rade u vašoj smeni i mogu vas povesti celim putem do posla.


Posao: Hostess, The Ritz-Carlton
Iskustvo sa poslodavcem: Neutralno
Opis poslodavca: Prvo da kažem da je Ritz-Carlton zaista prestižan hotel i jako je dobro staviti takvo iskustvo u CV. Menadžment se menja iz godine u godinu, a od toga dosta zavisi i iskustvo sa poslom.

Što se satnice tiče, dešava se da se ne dobije 32-40h nedeljno. Na overtime zaboravite, drže se svakog slova zakona i ne žele da moraju da plate prekovremene satnice pa se trude da broj sati uvek bude ispod 40h. Ukoliko ne dobijate ni blizu 40h možete tražiti smene u drugim odeljenjima. Prvih mesec dana, pre sredine juna (i kasnije ako uspete) je najbolje hvatati smene u banquets jer se to dobro plaća.

Ono što mi se nije dopalo jeste kako se HR ponaša prema zahtevima studenata. Imaju J1 tokom leta i zime i samo ih štancuju. Znam dosta studenata koji su bili nezadovoljni brojem sati, ali se HR vadio na to da je obećano 32h nedeljno u proseku, kad se uračuna ukupan broj sati i nedelja i nisu baš voljni da pomognu ako dobijate 25h poslednjih mesec-dva.


Preporučila bih i lokaciju i poslodavca. Grabite dodatne smene tokom prvog meseca dok ne dođu ostali J1 i letnji radnici. Lake Tahoe je sam po sebi prelep, to treba videti.

Share.

Autor: Katarina Kovač

Ostavite komentar