Vazno! Od 01.11.2018 sajt nece biti azuriran, sav sadrzaj sajta je prebacen na novu adresu www.eworkandtravel.com

The Arrabelle Hotel, Vail, CO, American Spirit

1

Godina putovanja: 2016
Agencija: American Spirit
Iskustvo sa agencijom: Positivno
Da bi vam celokupni doživljaj Work and Travel programa bio onakav kakav donekle i očekujete kada uopšte pomislite na isti, jedna od najbitnijih stavki jeste izbor agencije koja će vas pratiti do samog odlaska, a mogu vam reći i tokom boravka u US. Kada smo čuli za agenciju American Spirit, prvo što nas je privuklo jeste to da je vlasnik agencije Amerikanac a njegova supruga je iz Novog Sada koja je 15 godina živela u Njujorku. Za nas je to bio detalj koji nas je još više privukao da verujemo ovim ljudima. Primetili ste sigurno da pričam u množini. 🙂 Naime, već tri godine moj dečko Dragomir i ja zajedno učestvujemo na Work and Travel programu i veoma smo zadovoljni agencijom gde smo uvek lepo dočekani i uvek sa mnoštvom pitanja ulazimo u agenciju a sa mnogo više odgovora i uvek zadovoljni napuštamo istu.


Lokacija: Vail, CO
Iskustvo sa lokacijom:Positivno
Kao što sam već napomenula, ovo je treća godina kako smo na Work and Travel programu. Sve tri destinacije su na svoj način zanimljive. Prva destinacija je bila Wisconsin Dells a druga je bila Kanab- Utah. Poslednje mesto gde smo bili je planinsko i turističko mesto na dva sata od Denvera, Vail u Koloradu. Vail je fantastičan za one koji ne vole prevelike vrućine, koji nisu opčinjeni noćnim životom (iako ima i diskoteka i kafića) i koji žele da se od silnih obaveza na fakultetu odmore tokom par meseci trajanja programa. Inače, Vail je mali gradić sa velikim brojem najekskluzivnijih hotela (The Ritz Carlton Residences, Marriott, The Arrabelle, Holiday Inn, Four Seasons, itd) gde odmor provode neke od najpoznatijih ličnosti u Americi. Takođe, nezaobilazni su restorani koji su bukvalno jedan do drugog i svi nude različitu vrstu kuhinje.
Pri dolasku u Vail, kao radnik u njihovom gradu, dobijate karticu koja vam pruža popuste na određene restorane i atrakcije. Na nadmorskoj visini od 2500m, sa prelepim pogledima na vrhove Stenovitih planina koji su i u letnjim danima bili pokriveni snegom, Vail je definitivno mesto za odmor i uživanje.


Posao: Spa attendent, The Arrabelle Hotel
Iskustvo sa poslodavcem: Positivno
Opis poslodavca: Prilikom odabira poslova koji su nam se pružali, nikada nismo žurili samo čisto da bi imali bilo kakav posao i da bi otišli u Ameriku. Najbitnije nam je bilo iskustvo koje ćemo tamo dobiti kao i usavršavanje engleskog jezika. Ono što nam je takođe bilo bitno jeste smeštaj u kome ćemo biti. Iskreno, ne mogu se baš pohvaliti da smo bili oduševljeni poslednjim smeštajem jer smo ga delili sa jednim Amerikancem. Stvar i nije bila u tome što smo mi delili apartman sa njim već jednostavno u početku ne znate sa kim živite. Međutim, kako su dani prolazili shvatili smo da je on sasvim normalan dečko koji radi kao i svi mi koji smo tamo otišli.
Radili smo u spa centru hotela Arrabelle. Iskreno, najbolji posao ikada i svi koji imaju ponude za rad u spa centru, ne propuštajte! Rade se dve smene po osam sati i najteži deo posla je donošenje čistih peškira i bademantila sa prvog na treći sprat. Pitate se ako je to najteži posao, šta je onda najlakši? 🙂 Sve ostalo je super lako. Vaša dužnost je da budete gostima na raspolaganju ukoliko žele da vas pitaju za koji više peškir, papuče, bademantil i da raspremite i dopunite posle njih. Jedan obrok je bio obezbeđen i imali smo kuhinju samo za radnike hotela tako da smo u svakom momentu imali hranu, piće, slatkiše i sve što smo poželeli. Koliko hotel brine o svojim zaposlenima jeste činjenica da smo svi u spa centru dobili karticu od 500$ koje smo mogli trošiti na razne masaže tela i lica, manikir i pedikir, saunu i đakuzi. To je jedan vrlo lep podsticaj kako bi zaposleni bili zadovoljni poslom koji rade. Ono što smo još mogli koristiti ali besplatno jeste teretana koju smo takođe mi održavali ali ne u smislu čišćenja, zato što smo imali housekeeper-a koja je bila zadužena za čišćenje i teretane i spa centra.
Plata je bila 10.5$ po satu. Dodatni posao se vrlo lako mogao naći ali nama je ovaj bio sasvim dovoljan.
Nažalost. naša avantura ove godine je trajala samo dva meseca zbog neodložnih obaveza mog dečka radi upisivanja master studija u inostranstvu.
Pošto nam je let za Amsterdam a odmah potom i za Beograd bio iz Njujorka, proveli smo jedan čitav dan i u gradu koji nikad ne spava i posetili sve ono što se može posetiti za jedan dan.


Share.

Autor: Radmila Grujić

1 Comment

  1. Brankica Petreska on

    Radmila, moj sin ide, ukoliko dobije vizu naravno, u Arrabelle, po tvojoj preporuci kao spa attendant 😀, pa molila bih te da mi pišeš nešto o smeštaju – tipa gde ste bili smešteni i dali je smeštaj zagarantovan, pošto on ide oko 12, da nije sve do tad popunjeno! Hvala unapred 😘

Ostavite komentar

Sviđa ti se Vail, CO ?
American Adventure ima ponude u tom mestu