Vazno! Od 01.11.2018 sajt nece biti azuriran, sav sadrzaj sajta je prebacen na novu adresu www.eworkandtravel.com

Simonson Station Store, Williston, Inspirit

0

Godina putovanja: 2012
Agencija: Inspirit
Iskustvo sa agencijom: Pozitivno
Sve pohvale za momke. Od samog početka su bili tu za nas, za sva naša pitanja. Profesionalno su odradili svoj deo posla, nemam ni jednu jedinu zamerku na njihov rad. Blagovremeno su nas obaveštavali o svemu, imali razumevanja za nas, i mnogo nam pomogli u realizaciji programa. Takodje su brinuli za nas tokom našeg boravka u USA, redovno nas kontaktirali kako bi se uverili da smo svi dobro, savetovali nas.


Lokacija: Williston, ND
Iskustvo sa nalaženjem dodatnog posla: Pozitivno
Williston je mali grad u Severnoj Dakoti. Meštani su izuzetno prijatni, spremni da pomognu šta god da vam treba. Ima dosta posla, gotovo svaki objekat traži radnike. Ako ste vredni, i želite da radite, Williston je pravo mesto za to. Ako želite provod i izlaske, onda ste na pogrešnom mestu. Grad ima nekoliko barova i jednu diskoteku, međutim, i nije neki provod. Što se klime tiče, veoma je neobično. Letnja jutra su hladna, preko dana je poprilično toplo, a večeri su hladnije. Zanimljivo je napomenuti da veče pada tek oko 23h,sunce još uvek sija u 22h 🙂
Smestaj: Bila sam smeštena u studentskom domu. Tokom školske godine, Dickson Hall je muški dom za studente koledža. Plaćalo se 110 dolara nedeljno, a uslovi nisu bili zadovoljavajuci. Za te pare, morali su nam obezbediti mnogo više. Medjutim, kako smo malo vremena provodili u domu, a mnogo više na poslu, svaki krevet dobro dodje. Prednost ovakve vrste smeštaja jeste to što se u jednom objektu nalazi oko 100 studenata iz celog sveta, i ovde je druženje najbolje!


Posao: Cashier, Simonson Station Store
Iskustvo sa zaradom: Pozitivno
11 dolara po satu, minimum 40 sati nedeljno
Opis posla: Nisam imala osećaj da idem na posao, osećala sam se kao da idem na druženje. Kada stignem na posao, popijem kafu, i polako počnem sa svojim obavezama. Prvo treba osposobiti kasu (prebroji se novac, unese u kasu), potom uslužiti mušterije. Kada nema gužve (ovo je najprometnija benzinska stanica u gradu),treba počistiti i džogirati radnju, popuniti prazne rafove proizvodima, prebrisati prašinu, izneti smeće. Uopšte nije težak niti naporan posao, poslodavac je fantastična osoba, kao i ostalo osoblje. Naravno, i na poslu je nezaobilazno druženje sa ostalim zaposlenim studentima.


Dodatni komentar/savet/napomena: Od srca bih preporučila svima koji imaju mogućnosti, da odu na ovakav program. Ovo je jedinstvena prilika da se vidi Amerika, da se Amerikanci dožive na potpuno drugačiji način, da se steknu prijateljstva širom sveta, da se stekne jedno lepo i nezaboravno životno iskustvo, ali i prilika da spoznate sami sebe. A ako vam nabrojani razlozi nisu dovoljni, ovo je jedinstvena prilika da dobro zaradite!


Jovana I.

Share.

Autor: Jovana I.

Ostavite komentar