Vazno! Od 01.11.2018 sajt nece biti azuriran, sav sadrzaj sajta je prebacen na novu adresu www.eworkandtravel.com

Shoreline Restaurant, Lake George, New York, Work and Travel Group

0

Godina putovanja: 2016
Agencija: Work and Travel Group
Iskustvo sa agencijom: Neutralno
Sve je bilo ok sem cene, dosta su skupi i obavezali su me da kupim kartu preko njih koju sam mogao dosta jeftinije da nađem.


Lokacija: Lake George, New York
Iskustvo sa lokacijom:Neutralno
Turističko mesto, prilično malo ali je leti puno turista. Što se tiče posla može se naći drugi posao, nije toliko teško. Što se tiče uslova za život, najbliži walmart je u gradiću (Queensbury) u blizini do kojim se ide busom koji radi samo u sezoni (počinje negde krajem juna a završava se početkom septembra) van sezone se mora taksijem, takođe se tamo nalaze i najbliži McDonald’s, Taco bell, Burger King i ostalo. U Lake Georgu ima barova i mesta za izlazak ima i plaže ali zna da bude dosadno ponekad jer je mesto stvarno malo a ne može uvek da se ode do Queensbury-ja jer treba uklopiti vreme sa poslom i ostalim stvarima. Ima jedan Outlet u blizini do kojim se takođe ide busom i ima par dobrih radnji u Queensbury-ju za šoping ko hoće da kupuje odeću, obuću, parfeme i ostalo. Leti se održava izložba starih automobila i moto skup koji su velikih razmera, pa kome je zanimljivo može i to da vidi. Mesto je na 4-5 sati vožnje od NY City-ja, na 3,5-4 sata od Bostona, 5-6 sati do Niagara Falls itd. ali jedino da vas neko vozi ko ima auto jer retko koja agencija hoće da iznajmi auto nama studentima jer nemam kreditnu karticu, ja sam lično pokušao u više agencija koje su bile najbliže ali mi nisu nigde dozvolili. Inače je priroda u okolini veoma lepa ali se ne može bez auta ništa toliko videti. Može se zaraditi lepo, ko se kako snađe, može se desiti da se zaradi 15000 a može i 2000 sve zavisi od osobe, takse u državi nisu baš male ali se to uglavnom vraća.


Posao: Food Runner/ Kitchen help, Shoreline Restaurant
Iskustvo sa poslodavcem: Neutralno
Opis poslodavca: Ko ne zna, food runner je pozicija u kojoj se 90% vremena provodi u kuhinji. Konkretno u ovom restoranu moj posao je bio da na tanjir dodam soseve koji idu uz određeno jelo i da to iznesem do servera. Posao nije nimalo lak jer se ponekad napravi gužva a malo runnera radi u smeni, i platoi sa hranom se iznose uz stepenice tako da ko nikada pre nije nosio plato sa hranom trebaće malo vremena da se navikne. Kad nema šta da se iznosi radi se nešto po kuhinji non stop, čisti se, pakuje se nešto itd. Restoran ima dva velika frižidera (ne mala frižidera nego velikih restoranskih frižidera veličine sobe) i takođe dva zamrzivača (takođe velika) u koje se baš često ulazi zato što je moja odgovornost takođe bila raspakivanje stvari kada stigne dostava (svaka 2 3 dana, u sezoni i češće). Što se tiče plate bio sam plaćen 9$ po satu. Bakšiš smo dobijali tako što svi serveri odvoje po 5% od ukupnog bakšiša za tu smenu i to ide runnerima. E sad, kad sam radim u smeni sav novac ide meni, a kad rade dvoje ili troje u smeni to se deli. Najviše sam dobijao od 40 do 50 dolara za dan a ponekad nema bakšiša kada nema ljudi u restoranu. Konobari su uglavnom po malo zakidali na bakšišu tj.davali sh manje nego što bi trebalo. Posao busser-a u ovom restoranu je baš dobar jer je bakšiš baš dobar svakako bolji izbor jer je posao lakši od bilo kog kuhinjskog a više se zarađuje. Sve ukupno nije loš restoran za rad, nije toliko ni teško jer se na sve navikne posle dve tri nedelje.


Share.

Autor: Bojan

Ostavite komentar

Sviđa ti se Lake George, NY ?
American Adventure ima ponude u tom mestu