Vazno! Od 01.11.2018 sajt nece biti azuriran, sav sadrzaj sajta je prebacen na novu adresu www.eworkandtravel.com

Work and travel Vašar

0

U ponedeljak, 29. februara u Mikser Hausu je održan prvi Work and travel Vašar u organizaciji agencije Student Adventures, gde je ekipa sajta Work and travel iskustvo, tj. mi, bila gost u posebnoj ulozi – ulozi predavača. Ovo je takođe bio prvi put da nas je jedna agencija pozvala da pričamo o Work and travel programu iz naše perspektive i petogodišnjeg iskustva rada na sajtu.  Kako smo se pokazali, ostavićemo vama na ocenu u Komentarima 🙂

Kritike koje smo dobili nakon održanog predavanja su bile pozitivne i epilog će biti još više materijala na našem sajtu kako bi vašu Work and travel avanturu učinili nezaboravnom. U kratkim crtama i sa kul fotkama ćemo predstaviti kako je izgledalo veče:

Studenti su počeli da se okupljaju malo pre 21h, i već oko 21:15 je sve bilo spremno da Vašar počne

Dogovor pred početak prezentacije - Ivan, Alen i Sloba su igrali papir-kamen-makaze ko će da sedi na stolici :)

Dogovor pred početak prezentacije – Ivan, Alen i Sloba su igrali papir-kamen-makaze ko će da sedi na stolici 🙂

Na tribinama se smestio deo studenata, dok je drugi deo bio za stolovima sa strane

Studenti željno iščekuju da postave Slobi pitanje jel se to u Americi ugojio

Studenti željno iščekuju da postave Slobi pitanje jel se to u Americi ugojio

Dragiša Nikolić je ispred agencije Student Adventures predstavio smernice kojima treba da se vodite pre, tokom i posle programa. Zarada kao jedan od motiva odlaska naših studenata na program je posebno objašnjena, ali nije postavljena kao ultimativni cilj – akcenat je bio na drugim vrednostima koje stičete tokom boravka u SAD.

Deo sa predavanja - Gile predstavlja smernice koje mogu pomoći da izvučete maksimum iz programa

Deo sa predavanja – Gile predstavlja smernice koje mogu pomoći da izvučete maksimum iz programa

Početkom februara, agencija Student Adventures je najavila lepe novitete i jedan od njih je novi logo. Tokom februara je trajala akcija u kojoj su pitali studente za predlog kako bi njihov orlić mogao da se zove. Orlić je dobio ime Studiša Avanturiša, a njegov kum je Milan Milošević! Gile je pozvao kuma da dođe po nagradu

Kume dođi! :)

Kume dođi! 🙂

U međuvremenu su studenti postavljali pitanja. Neka od njih smo obradili kroz tekstove na našem sajtu. Recimo, kako da polažete vožnju u SAD ili kako da pronađete smeštaj u Americi tokom radnog programa. S obzirom da je Gile pokrivao većinu pitanja i potencijalnih problema sa kojima se studenti susreću kada je reč o Work and travel programu, nama je ostalo da samo pozovemo studente da nam se pridruže na žurci 🙂

Gile najavljuje naš tim i našu prezentaciju

Gile najavljuje naš tim i našu prezentaciju

Umesto standardnog predstavljanja, prezentaciju smo započeli sa TRUST NO ONE sličicom – poruka je da na vašem putu sve priče uzimate sa rezervom, pa čak i naše. Gile je u svom izlaganju obuhvatio i tu temu i zaključak je da ćete čuti jako puno priča, ali one koje deluju isuviše dobro, prenaglašeno i preterano pozivitno – najverovatnije nisu istinite. Svako iskustvo je drugačije i na njega utiče mnogo faktora koje nećete uvek moći da kontrolišete.

Uprkos tome što je Ivan izgubio u igri papir kamen makaze, Slobodan je džentlmenski prepustio udobno mesto u fotelji

Uprkos tome što je Ivan izgubio u igri papir kamen makaze, Slobodan je džentlmenski prepustio udobno mesto u fotelji

A onda smo se i standardno predstavili 🙂 Pod ovim nikovima nas možete pronaći na društvenim mrežama, ali za standardna pitanja vas ipak molimo da koristite WATiskustvo grupu na fejsu.

Ivan, Alen i Sloba vam kroje Work and travel sudbinu poslednjih pet godina

Ivan, Alen i Sloba vam kroje Work and travel sudbinu poslednjih pet godina

Jedan od slajdova koji u kratkim crtama objašnjava šta se sve kod nas na sajtu nalazi u poslednjih pet godina

Stanje na dan 29. februar 2016. godine

Stanje na dan 29. februar 2016. godine

Predavanje smo koncipirali tako da kroz naša lična iskustva, neka interesantna iskustva sa programa koja imamo na sajtu, kao i iz svakodnevnog života u SAD, dočaramo sa kakvim se sve izazovima studenti susreću od trenutka kada donesu odluku da idu u Ameriku. Pretresli smo pitanja traženja dodatnog posla, putovanja i povratka.

Kad Ser Ričard Brenson kaže work, vi kažete travel.. work.. work..

Kad Ser Ričard Brenson kaže work, vi kažete travel.. work.. work..

Predstavili smo i novu sekciju na našem sajtu koja se zove Uspešne priče i ukratko ispričali o našem studentu Petru koji se vratio sa programa 2014. godine i od para koje je zaradio u Americi, zajedno sa svojim prijateljem pokrenuo super priču koja se zove Pin Escape Rooms. Ukoliko niste do sada pogledali intervju sa njim, ovo je sjajna prilika da vaš browser obogatite još jednim tabom, i to odmah u fejvorits – Draculas Chembers.

Provirili smo u sobu da vidimo kako izgleda

Provirili smo u sobu da vidimo kako izgleda

Osvrnuli smo se ukratko i na akciju koju smo pokrenuli u januaru, 2016. godine. Ova godina inače za naš sajt Work and travel iskustvo ima poseban značaj zbog malog jubileja od 5 godina kako vaša iskustva i naša znanja delimo sa svim zainteresovanim studentima. Pitali smo studente zbog čega žele da idu na Work and travel program, a nakon završene prezentacije, našim pobednicama smo uručili nagradu. Andrijana se nije zadržala dovoljno dugo kako bi bila deo ove smešno zamišljene situacije, ali je zato Kaća uspešno odbranila svoj ček od pokušaja Slobine krađe

Kaća umalo ostala bez nagrade

Kaća umalo ostala bez nagrade

Nakon prezentacije, scenu su zauzeli fantastični momci koji čine grupu Gitarinet. S obzirom da je bio ponedeljak, i da je dobar deo studenata morao ranije da krene kako bi uhvatio prevoz, ostaje nam da vam kažemo da ste propustili zaista dobru zabavu. Voleli bi ponovo da vidimo ove momke negde 😉 Mi smo uživali.

Sjajna ekipa Gitarinet benda

Sjajna ekipa Gitarinet benda

Za fantastične fotografije koje će nam ostati velika uspomena na prvi ovakav događaj održan u Srbiji, zaslužan je Stefan Ugljevarević. Stefan je takođe bio jedan od učesnika Work and travel programa, a na naše zajedničko iznenađenje, upoznali smo ga kroz blog koji je nekada vodio, koji je čak bio na našem sajtu prve godine i koji je autoru ovog teksta bio inspiracija da kasnije piše o tome šta da radite u gradovima u Americi. Dovoljno je reći da je u kombinaciji bicikl-voz išao od San Dijega do Vašingtona!

Na Vašar je inače došao koristeći aplikaciju Pinpic koju su kreirali Alen i Ivan, a koja je potpuno besplatna za fotografe! Ovo je odličan primer kako možete nadgraditi svoj posao ako se inače bavite fotografijom, a ukoliko ne znate o čemu radi, pogledajte kampanju koja je i dalje aktuelna i podržite projekat koji vam možda može doneti dodatan izvor prihoda u Americi ukoliko se prijavite – Pinpic | Photographers on demand

Ostatak fotografija pogledajte u našoj Galeriji 🙂
Vi koji ste bili, nadamo se da ste uživali.
Ukoliko imate pitanja u vezi programa, slobodno postavite u Komentarima

Share.

O autoru

Ostavite komentar

Sviđa ti se ?
Inspirit ima ponude u tom mestu

Sviđa ti se ?
Inspirit ima ponude u tom mestu