Vazno! Od 01.11.2018 sajt nece biti azuriran, sav sadrzaj sajta je prebacen na novu adresu www.eworkandtravel.com

Vodič kroz lifeguarding – prvi deo

0

Pred vama je prvi tekst iz serije tekstova na temu lifeguardinga – posla koji godinama bije glas da ga treba izbegavati. Da li je zaista tako, procenićete na osnovu nečega što niste imali prilike da pročitate ili čujete do sada! Po prvi put ćete imati priliku da stvari posmatrate iz drugačije perspektive jer informacije koje budete pročitali ovde, dolaze od osobe koja je bila i spasilac i supervizor!

_________

Kada bi me neko pitao da li bih ovaj posao preporučio, moj odgovor bi bio – zavisi!

Kažem zavisi, jer ne umem ni posle 6 meseci rada da izdvojim šta bi to moglo da učini nečiji doživljaj najboljim.

Ono što mogu da primetim je da su neki od mojih spasilaca, zapravo većina, imali mnogo bolje iskustvo nego ja kao spasilac pre 5 godina. Više su se družili, izlazili, putovali zajedno tokom sezone, imali prekovremeno koliko su hteli, a neki su ostali da rade i do tri nedelje nakon što se sezona završila!

Ovo poslednje ne treba da čudi jer kompanija za koju sam radio, ove godine je imala 3x više bazena u portfoliu nego 2010. To je prilično impresivan podatak koji je nama koji smo radili u predsezoni zadavao prilične glavobolje 🙂

Takođe, Iz razgovora sa svim mojim spasiocima, stekao sam utisak da je na njihov doživljaj posla i programa uticalo to kakvim motivima su se vodili. Svi oni koji su imali zaradu kao motiv, otišli su razočarani, a neki koji su to skapirali ranije, otišli su još na početku! Srbi uglavnom. Ustvari, većina Srba je došla da bi otišla.

Imao sam preko 30 spasilaca iz Rusije, Ukrajine, Češke, Slovačke, Bugarske, Makedonije, Turske i konačno Srbije. Čak i Američke spasioce! Prateći svakodnevno na koji način izvršavaju obaveze, mogao sam da procenim kroz kakvu obuku su prošli i koliko ozbiljno shvataju posao.

Ovo što budem pisao u narednih nekoliko tekstova, tiče se države Masačusets, a može se delimično primeniti i na ostale države, uglavnom sa istočne obale. Nadam se da će biti od pomoći da steknete sveobuhvatnu sliku o tome šta posao spasioca predstavlja, šta možete da očekujete od njega i kako da se pripremite.

PROČITAJTE DRUGI DEO OVDE…

Share.

O autoru

Ostavite komentar

Sviđa ti se ?
Inspirit ima ponude u tom mestu

Sviđa ti se ?
Inspirit ima ponude u tom mestu