Vazno! Od 01.11.2018 sajt nece biti azuriran, sav sadrzaj sajta je prebacen na novu adresu www.eworkandtravel.com

Vodič kroz lifeguarding – peti deo

0

Došlo je vreme rezimiramo sve prethodne tekstove!
Evo kako otprilike izgleda razvojni put jednog spasioca:

NOVEMBAR – MART
Prijave na program. Ako izaberete posao spasioca, gotovo sigurno možete da računate na prolaz.
Intervjui su formalnost.

PHOTO | HIRING SIGN

PHOTO | HIRING SIGN

Neka od pitanja su:

Kako bi predstavili sebe?
Zašto mislite da je to dobar posao za vas?
Zašto bi voleli da radite kao spasilac?
Kako vam se čini SAD?
Šta mislite o njihovoj kuturi? I slično…

Obuka je P R O S T O R gde se dokazujete!

MART – APRIL
Širom regiona već tokom marta počinju obuke. Bez obzira na to što ćete 90% naučenog i savladanog zaboraviti dok dođete u Ameriku, preporuka je da obuku obavite u vašoj zemlji jer je bolje po vašu zaradu. Ne trebaju vam dodatna skidanja sa čeka kada počnete da zarađujete.

Viziranja polako počinju. Za one koji su bili neodlučni, april je najčešće poslednji voz za odlazak u Ameriku. Do nas dolaze informacije da agencije uslovljavaju studente odlaskom na program ukoliko ne prihvate posao spasioca. Za to nemam adekvatan odgovor, osim da to nije u redu.

PHOTO | US EMBASSY

PHOTO | US EMBASSY

MAJ
U maju se nastavlja viziranje za one koji nisu došli na red prethodni mesec.

Već treće nedelje studenti dolaze u Ameriku. Sledi javljanje sponzoru.
Ako niste obavili obuku u vašoj zemlji, nemate kud, morate je obaviti pre nego što počnete da radite.
Tu kalkulišite barem tri izgubljena dana. Još dva ako menjate lokaciju.
Morate da sačekate barem 10 dana pre nego što odete u najbližu kancelariju za Social Security Number.
Prvi slobodan dan iskoristite da otvorite račun u banci.
Ako vam bazen nije blizu, i niste dogovorili sa kompanijom da vozite auto, ne čekajte supervizora da vam obezbedi bicikl, već to uradite sami! Jeftinije je i svima će biti lakše.

Memorial Day – svi bazeni koji su spremni za otvaranje – otvaraju se!
Supervizori vas upoznaju sa vašim obavezama i obučavaju kako da vakumirate bazen i testirate osnovne hemikalije i kako da evidentirate stanje kroz “Pool Book”. Onda, kako da se klokujete, radi evidencije vašeg rada. Takođe, supervizori moraju da vas upozore na određene specifičnosti ukoliko ih bazen ima – kako evidentirate goste, kako možete da idete na pauzu, šta u slučaju kada nastane neki problem i sl. Pored supervizora, očekujte i njihove menadžere. Imaćete dosta poseta u početku.

PHOTO | FACEBOOK

PHOTO | FACEBOOK

Pripremite se za puno informacija, pitajte ako vam nešto nije jasno. Nemojte da kažete da razumete nešto ako ne razumete, jer ćete napraviti problem i sebi i supervizoru i kompaniji. Upamtite – ne postoje glupa pitanja! Počnite da beležite gde ste i koliko radili.

JUN
Povežite se! Koga god upoznate, da li on/ona bili u vašem reonu ili ne – povežite se! Napravite grupu na Fejsbuku ili se raspitajte da li postoji neka. Moji spasioci su tako razmenjivali poruke o slobodnim danima, okupljanjima, žurkama i sl.

Ne očekujte vezane slobodne dane. Početak sezone je težak i to čak trebate posmatrati kao priliku. Može vrlo lako da se desi da nema dovoljno spasilaca, pa morate onda negde da uletite. Iskoristite to!

Prvi pejček! Proverite da li se broj sati na čeku poklapa sa vašom evidencijom.
Ako postoje nepravilnosti, prenesite ih supervizoru.

Supervizor vas posećuje najmanje 2x nedeljno.
Sejfti Instruktor počinje proveru znanja kroz zamišljene situacije koje ste obrađivali na obuci.

Od vas se očekuje da već u prve dve nedelje posla savladate osnovne stvari u vezi sa bazenom kako bi polako počeli da učite nove – testiranje svih hemikalija, provera pritiska u filterima, korigovanje pritiska pomoću tehnike bekvoš, čišćenje her strejnera u pumpama, a na nekim bazenima možda i pranje samih filtera.

PHOTO | FACEBOOK

PHOTO | FACEBOOK

Spasioci koji pokažu interesovanje i proaktivnost u vezi sa ovim aktivnostima, kandiduju sebe kao potencijalne pool menadžere za sledeću sezonu, a ako se posebno istaknu – mogu da probaju da se prijave i za poziciju supervizora.

JUL
Sasvim sigurno će se održati jedna grupna obuka koja ima za cilj obnovu vašeg znanja i tehnika spasavanja u koordinaciji sa supervizorom i Sejfti Instruktorom. Održaće se rano ujutru, pre radnog vremena, tako da ne treba očekivati slobodan dan. S obzirom da se ne plaća, na vama je izbor da li ćete se pojaviti ili ne.

Jul bi trebalo da iskoristite za putovanja! Da li će to da bude Njujork, Nijagarini vodopadi ili nešto luđe poput Kalifornije (da, imao sam spasioca koji je uspeo da uzme 7 vezanih dana i otputuje u Kalifoniju i Nevadu), Jul je mesec za to! Kompanije takođe organizuju neke aktivnosti poput obilazaka zabavnih parkova ili lokacija koje trebaju da budu sinonim za zabavu – okean, vožnja brodom, sportske aktivnosti i sl.

Supervizor je osoba kojoj trebate da se obratite za više slobodnih dana i najverovatnije će vam izaći u susret ako postoji dovoljno spasilaca da pokrivaju vaš bazen. Čak i da ne postoji, probajte da dođete do informacije preko drugih spasilaca iz drugih reona, ili preko FB grupe. Zamenite se sa nekim ko je raspoložen. Svaku promenu prijavite supervizoru.

AVGUST
Nema opuštanja – očekuje vas još jedno osvežavanje znanja! Osetićete da dan počinje da traje kraće, da gosti bazena ranije odlaze, da besposličarite barem poslednja dva sata. Ko je pametan, razumeće poruku.

PHOTO | SLOBODAN RUDIC

PHOTO | SLOBODAN RUDIC

U avgustu se krije potencijalna mogućnost za veliki broj radnih sati jer već druge nedelje mnogi spasioci iz raznih razloga napuštaju posao. Već treće nedelje spasioci iz Slovačke, Rusije, Ukrajine i dr. odlaze ranije zbog priprema za početak semestra na fakultetima.

Supervizori počinju proveru apartmana i upozoravaju na nedostatke koje možete sami ili uz pomoć propertija da otklonite pre nego što počne zatvaranje. Ako nedostaci ostanu nakon zatvaranja, budite sigurni da ćete ostati bez depozita koji ste dali za hausing.

SEPTEMBAR
Labor Day – Preko 95% outdoor bazena se zatvara.
Preostalih 5% ulaze u tkz. produženu sezonu i tu je prilika za sve sa naših prostora kojima je radna viza validna do kraja septembra, da dodatno zarade. Ove godine su to bili studenti iz Rumunije i Srbije.

PHOTO | FACEBOOK

PHOTO | FACEBOOK

Pred zatvaranje bazena, supervizori će dati instrukcije na koji način trebate da sredite ležaljke, stolice, stolove, hemikalije i dr.

Trebate da razmišljate kako ćete do aerodroma. Ovde su kompanije skinule sa sebe tu odgovornost i nisu dužne da vas voze. Tu morate sami da se snađete, osim ako nešto drugačije ne dogovorite.

”’

NAPOMENA: Tekst važi u slučaju u kome spasioci rade na tkz. single lifeguard bazenima, puno radno vreme, bez smena koje su čest slučaj u Virdžiniji i Merilendu. Postoje situacije kada se spasiocima dele sati i u Masačusetsu, ali su retke.

Takođe, nabrojane aktivnosti u vezi sa održavanjem prostorije sa pumpama su pre svega obaveza supervizora ili pool menadžera koji postoji samo u slučaju da je bazen predviđen za rad više spasilaca, tkz. multilifeguard pool.

Teks pisan na osnovu iskustva jedne kompanije. Ako je vaše iskustvo drugačije, slobodno pišite u Komentarima.

PROČITAJTE PRETHODNE DELOVE OVDE

Share.

O autoru

Ostavite komentar

Sviđa ti se ?
Inspirit ima ponude u tom mestu

Sviđa ti se ?
Inspirit ima ponude u tom mestu