Vazno! Od 01.11.2018 sajt nece biti azuriran, sav sadrzaj sajta je prebacen na novu adresu www.eworkandtravel.com

Šta treba da se nađe u torbi

3

Odbrojavate dane do polaska, zar ne? Super, vreme je onda da se pozabavite sa pitanjem šta treba da ponesete sa vama?

1. Što manje stvari. Tamo ćete ih dosta kupiti. Dovoljne su vam jedne farmerke, bermude, košulja, par majica, donji veš. Devojkama ne moramo da pišemo, one su već sve smislile.

2. Lekovi i kozmetika. Od lekova ponesite neke uobičajene – protiv prehlade, dijareje, bolova u mišićima, kreme. Imajte na umu da, iako možete sve lekove da kupite i tamo, većina tih lekova je jako skupa ako nemate recept i osiguranje. Savet je da neke najosnovnije lekove ponesete odavde, a kreme, losione, šampone i sl. možete i tamo da kupite.

3. Društvene igre. Karte, monopol, riziko ili neki “Ne ljuti se čoveče”. Verovatno bi najinteresatniji bio cugopol – ko je igrao, zna i zašto. Većinu igara možete i tamo da kupite, a Target je jedna od lokacija gde društvenih igara provereno ima.

4. Stare stvari koje ste planirali da bacite, jer je vaš budući dom savršeno mesto za odlaganje otpada. Šalu na stranu, kupovinom novih stvari ćete kompletno obnoviti garderobu, tako da ako planirate da se rešite nekih starih stvari, sada je savršena prilika za to.

5. Supice, plazma. Nekome možda zanedostaje vegeta. Pitanje je koliko ćete zaista spremati, a većina kvalitetnih namirnica koje možete kupiti, poput pirinča i sl., imaju u svojim pakovanjima i začine.

6. Laptop, pametni telefon. Ako imate, nosite. Da se čujete sa Vašima, istražujete po internetu šta interesantno ima oko vas, da pratite tekstove koje Vam budemo pisali.

Kao ekipica ljudi koja se trudi da podstakne sve vas da hladne glave pristupite svakom problemu, ujedno dajući savete da vodite računa o sebi, svom zdravlju i kondiciji, bilo bi apsolutno pogrešno savetovati vas da ponesete cigarete i neki alkohol. Međutim, ukoliko ste pušač (uživalac fabrikovanog duvana) spremite se na jedan ozbiljan cenovni šok – koje god cigarete konzumirali u Srbiji, barem 5x ćete skuplje plaćati one koje kupite u Americi. Da li je ovo pravi trenutak da razmislite o ostavljanju istih? Dobro razmislite. Kvalitetno piće vam može poslužiti neko vreme dok ne stigne prva plata.

Šta će se naći u vašem koferu?

Share.

O autoru

3 Comments

  1. trosim odredjene lekove svaki dan,tako da bih trebala ponijeti dovoljno za 3 meseca, da li ce to predstavljati problem preko granice? hvala

  2. Nece. Samo stavi te odredjene u veliki prtljag koji neces nositi gore sa sobom u avionu 😉

Ostavite komentar

Sviđa ti se ?
Inspirit ima ponude u tom mestu

Sviđa ti se ?
Inspirit ima ponude u tom mestu