Vazno! Od 01.11.2018 sajt nece biti azuriran, sav sadrzaj sajta je prebacen na novu adresu www.eworkandtravel.com

Šta je SUPERBOWL

0

Ako postoji ijedan sportski događaj u Americi u kojem je fanatizam ravan rangu nekog domaćeg fudbalskog ili košarkaškog derbija, to je definitivno SUPER BOWL. Ovaj poseban dan u američkom fudbalu prema svim karakteristikama zaslužuje status nacionalnog praznika. A prema statistikama, u ovom danu se pojede tolika količina hrane da bi bez problema Superbowl mogao da se proglasi praznikom prežderavanja da nema Dana zahvalnosti koji zvanično zauzima mesto broj 1 što se tiče konzumacije hrane.

Superbowl se još naziva i Super Sunday, ali se češće o njemu piše pod imenom the Big Game zbog problematičnih prava na korišćenje imena. Super bowl je najgledaniji televizijski prenos, a 2015. godine je zabeležen rekord u prosečnom broju gledalaca – 114.4 miliona (izvor: Wikipedia). Statistike kažu i da je u svetskim okvirima Superbowl među najgledanijim sportskim prenosima, odmah posle Finala Lige Šampiona i derbija između Real Madrida i Barselone.

TOM BREJDI OBELEŽIO 2015. GODINU SA SKANDALOM U VEZI ŠTELOVANJA PRITISKA U LOPTAMA ZA RAGBI

U zemlji koja je postavila standarde modernog marketinga, samo pojavljivanje na ovom događu predstavlja stvar prestiža. Kompanije zakupljuju reklamni prostor u kojem sekunda košta nekoliko stotina hiljada, a cela reklama nekoliko miliona dolara, a zabavni sadržaj događaja čine najpoznatija imena iz sveta muzike. Neki od dosadašnjih izvođača su bili Majkl Džekson, Madona, U2, Roling Stounsi, Keti Peri i dr. Najkontraverzniji nastup su priredili Justin Timberlake i Janet Jackson, kada je na samom kraju performansa, Džastin povukao Dženet za kostim i otkrilo se nešto što navodno nije bilo namerno.

Janet-Jackson-justin-timberlake-superbowl

Superbowl se održava prve nedelje u februaru i 2016. godine pada na 7., što je tačno pet meseci od početka sezone koja uvek startuje u nedelji nakon Labor Day-a, tj. zvaničnog završetka sezone odmora u Americi. Lokacija koja je izabrana za ovaj događaj nosi sa sobom puno simbolike:

  • Igraće se na stadionu na kojem je domaćin San Francisco 49ers, tim koji nosi naziv po rudarima iz vremena Zlatne groznice,
  • Sinonim za Kaliforniju je the Golden State,
  • Ovo je 50. po redu Superbowl, a 50. godišnjica se popularno naziva Zlatni jubilej.

U martu 2016. godine je najjavljen film “Betmen protiv Supermena”. Pogledajte kako kompanija Turkish Airlines uspešno generiše jednu od najpopularnijih filmskih franšiza, marketing i promociju novih destinacija na koje će i vas “odvesti” ove godine: Gotham City i Metropolis

 

 

VOLITE DA PIŠETE?
IMATE NEOBIČNO I NEISPRIČANO ISKUSTVO IZ AMERIKE?

POŠALJITE NAM I BIĆE OBJAVLJENO!

Share.

O autoru

Ostavite komentar

Sviđa ti se ?
Inspirit ima ponude u tom mestu

Sviđa ti se ?
Inspirit ima ponude u tom mestu