Vazno! Od 01.11.2018 sajt nece biti azuriran, sav sadrzaj sajta je prebacen na novu adresu www.eworkandtravel.com

Prevare sa povraćajem poreza

2

Da li je moguće da dobijete više novca na ime povraćaja poreza od onog što su vam poslodavci zadržali od plate?

Da, sa prijavljivanjem nepostojećih studentskih kredita, prijavljivanja nepostojećih članova porodice koje izdržavate, traženjem pomoći od vlade Sjedinjenih Američkih Država, itd. Legalnim načinom za sve studente koji su boravili u SAD na Work and Travel programu NE POSTOJI NAČIN.

Obećali su vam da će te dobiti više novca od onoga što su vam zadržali ne ime poreza. Kako to funkcioniše?

Kada predate dokumentaciju da vam se porez uradi, obeća vam se veća suma novca od zadržane na ime poreza uz brzu isplatu novca u kešu. Prva stvar što rade neregularno/ilegalno je što studente prijavljuju kao državljane SAD (rezident) sto u 95% slučajeva nije tačno. Pod vašim imenom i socijalnim brojem se prijavljuje da imate veći studentski kredit/da imate članove porodice koje izdržavate (decu)/traže pomoć od vlade SAD usled malih primanja (ko se kvalifikuje) i na osnovu toga se dobija VIŠE NOVCA OD ONOGA ŠTO VAM PRIPADA. Deo tog novca daju vama dok veliku većinu novca zadrže sebi bez vašeg znanja. To je moguće iz razloga što novac od vašeg poreza leže direktno njima na račun i samim tim vi ne znate koliko novca od poreza ste tačno dobili.

Novac ilegalno uzet se vodi pod vašim imenom i vašim socijalnim brojem  (jer niste potpisali nikakvu zvaničnu punomoć) koji ćete vi morati VRATITI UZ KAMATU kada se prevara otkrije. Prosek više uzete sume novca u slučajevima sa kojima sam imao dodira iznosi $1.000 po porezu.

Kako da znate da li je tako nešto urađeno?

Dobili ste određenu sumu novca više kao što vam je obećano i nećete posumnjati u neku prevaru. “IRS”, kada otkrije prevaru, kontaktiraće vas putem regularne pošte (IRS samo tim putem kontaktira sa obveznicima), ali adresa koja je navedena na VAŠEM POVRAĆAJU POREZA NIJE VAŠA. Pismo da im dostavite dokaze u trvdnjama koje ste naveli u povraćaju poreza, koje u stvari ni nemate, nikad nećete dobiti. Pismo će otići na adresu koju su naveli u povraćaju poreza oni što su vam radili porez, ta adresa je u SAD i nema nikakve veze sa vama. Neko će se postarati da to pismo nikad ne stigne do vas.

Kada ćemo da saznamo da imamo problema za poreskim vlastima u SAD?

Kada budete otišli sledeći put u ambasadu SAD po vizu (ne mora da bude naredne godine) ili kada budete sleteli u SAD bicete obavešteni o dugu (plus kamata) koji morate izmiriti. A u ovom slučaju vi niste ni videli taj novac.

Ukoliko Srbija i SAD postignu sporazum oko potraživanja naplate dugovanja između dve države (upravo jedna od tema pri poslednjoj poseti Gosp. Vučića SAD) bićete gonjeni i u Srbiji bez obzira da li ikad planirate da idete ponovo u SAD.

Kako da proverite da li je ovo stvarno urađeno?

Pozovite direktno IRS na broj: +1 267 941 1000 (telefonska linija za ne državljane).

Tražite da proverite koliki je bio vaš povraćaj poreza (tax refund) iz razloga što mislite da je bilo nekih mahinacija. IRS agent će vas pitati par pitanja da bi utvrdio vaš identitet:

1. Ime i prezime,
2. Socijalni Broj,
3. Adresu,
4. Datum rođenja
5. Vaš status (single, married).

Pojaviće se problem sa adresom iz razloga što ne znate koja je adresa prijavljena. Tada postoji mogućnost da vam agent postavi dodatna pitanja da bi utvrdio vaš identitet (za kog poslodavca ste radili, kolika vam je bila zarada, za koju godinu je to bilo, itd). Kada utvrdi vaš identitet moći ćete da mu postavite bilo koje pitanje. Važno je da pitate koliko ste STVARNO novca dobili na ime povraćaja poreza. Kada to utvrdite moći ćete da vidite razliku između dobijene sume od povraćaja poreza i stvarno isplaćene sume novca od IRS-a.

Ne zaboravite da ukoliko se prevara otkrije vi ste osoba koja će morati isplati dobijeni novac sa kamatom.

Srećno.

Easy-tax
Tekst preuzet od Easy Tax Store agencije
Email:  easytaxstore@gmail.com
Telefon:  +381 64 936 8383
Skype ime:  easytaxstore
Share.

O autoru

2 Comments

  1. zdravo, javljam se iz crne gore, bio sam u USA proslog ljeta i interesuje me da li mogu preko vase agencije da odradim povracaj poreza, da li prilikom toga gubim odredjeni dio novca i koliko ? i da li sve moze da se odradi preko interneta da bih izbjegao dolazenje u Srbiju? hvala

Ostavite komentar

Sviđa ti se ?
Inspirit ima ponude u tom mestu

Sviđa ti se ?
Inspirit ima ponude u tom mestu