Vazno! Od 01.11.2018 sajt nece biti azuriran, sav sadrzaj sajta je prebacen na novu adresu www.eworkandtravel.com

Od NYC aerodroma do Menhetna

0

aerodromsavetOk stigli ste u NYC, izašli sa aerodroma i šta sad?
Kako stići do Pennstation-a ili Grand Central, pa nastaviti dalje?
Ili doći do Menhetna do nekog hotela?

Pokušaćemo da vam pomognemo oko toga!
Ovako, svako ko dolazi u New York, može sleteti na John F.Kennedy Internacionalni Aerodrom (JFK) ili LaGuardia Airport (LGA), oba se nalaze u Queens-u, ili Newark Liberty Internationa Airport (EWR) u komšiluku New Jersija. LaGuardia primarno služi za domaće destinacija, ali takođe služi i za letove za Kanadske ili Karibske destinacije. Dok Kennedy i Newark obično služe i domaće i internacionalne destinacije.

Sa sva tri aerodroma možete doći do Manhattan- a koristeći taxi, autobus, podzemnu ili voz.

Postoji još aerodroma kao što su Stewart International Airport (SWF)Westchester County Airport (HPN) i MacArthur Airport (ISP). Ali sa njih će te morati sami da se snađete, jedino ako me ne ubedite da napišem za njih 🙂

 

John F. Kennedy International Airport (JFK)
Jamaica, Queens, NY 11430
718-244-4444

Najveći aerodrom u NYC više od 90 linija, gde je većina internacionalna. Otprilike na 15 milja od Centra Menhetna. Ovako možete stići sa njega.
• Taxi: $52.50 fixna cena, ne menja se bez obzira gde idete na Mannhatan, plus putarina za most i tunel; 30 do 60 minuta do Centra( Midtown Manhattan ). Za više informacija možete pozvati, 212-NYC-TAXI ili posetiti Taxi and Limousine Commission website.

• AirTrain JFK: $5 ; AirTrain povezuje aerodrom i podzemnu (subway) i  Long Island Rail Road. AirTrain takođe nudi besplatan prevoz po samom aerodromu npr transport sa jednog na drugi terminal.

• Subway: jedna vožnja (uz AirTrain)od A stanice subway-a kod  Howard Beach/JFK Airport stanica ili  E, J ili Z subway sajalište kod Sutphin Blvd./Archer Ave./JFK Airport stanica; 60 do 75 minuta do Midtown Manhattan.

• Long Island Rail Road (LIRR): $5.75–$8 , zavisi od doba dana  (uz AirTrain )za put između LIRR’s Jamaica Station i Penn Station; 20 minuta do Midtown Manhattan (ne uključujući  AirTrain vožnju).

• City bus: Za detalje oko autobusa je najbolje da posetite na ovom sajtu,  tripplanner.mta.info.
• Shuttle bus: Mali autobusi koje možete uzeti cena varira mnogo tako da je neću pisati, ali sve detalje možete pogledati na ovim stranicama NYC AirporterGo Airlink NYC and SuperShuttle.

• Privatna kola i limuzine: Za one koji vole sa stilom 🙂  Regency Limousine.
• Iznajmljivanje automobila: Kompanije koje rade na JFK aerodromu AvisBudgetDollarEnterprise,Hertz i National.

LaGuardia Airport (LGA)
Jackson Heights, Queens, NY 11371
718-533-3400

Ovo je drugi po veličini aerodrom u NYC, sa više od 20 linija koje uglavnom služe domaći saobraćaj…
LaGuardia se nalazi severnije od obale Queens-a, direktno preko East River (oko 8 milja od Centra Menhetna). Evo kako doći do Menhetna sa LaGuardije.

• Taxi: Approximately $29–$37 cena nije fixna, ali to je odprilike, plus putarine za most i tunel; 20 do 25 minuta do  Midtown Manhattan. Za više infromacija takođe možete pozvati, 212-NYC-TAXI ili posetiti sajt Taxi and Limousine Commission website.

• City bus: Za detalje oko autobusa je najbolje da posetite na ovom sajtu, tripplanner.mta.info.
• Shuttle bus: NYC AirporterGo Airlink NYC i SuperShuttle.
• Privatna kola i limuzine: Regency Limousine.
• Iznajmljivanje automobila:  Kompanije koje rade na LGA aerodromu AvisBudgetDollarEnterprise,Hertz i National.

 

Newark Liberty International Airport (EWR)
Newark, NJ 07114
973-961-6000

Newark aerodrom sa više od 30 linija, od kojih je većina internacionalna je odmah preko Hudson River od NYC  – 16 milja od Centra Menhetna. A evo kako možete stići sa njega do Menhetna

• Taxi: Putući do Manhattan, sa merenjem taximetra oko 60$ do 75$, plus putarine za most i za tunel; 45 do 60 minuta do cilja.
Tokom gužve radnim danima (6-9am i 4-7am) i vikendom (Subota-Nedelja, podne-8pm), postoji doplata od 5$ za putovanja bilo gde u NYC osim Staten Island-a.

• AirTrain Newark: Cena varira od destinacija. AirTrain povezuje aerodrom sa NJ transitom i  Amtrakom. 45 do 90 minuta do Midtown manhattan-a. AirTrain takođe nudi besplatnu uslugu između terminala na aerodromu. Tražite znakove markirane sa “Monorail/AirTrain Link”(nemojte pratiti znakove za “Ground Trasnportation”).

• Shuttle bus: NYC AirporterGo Airlink NYCOlympia Airport Express i SuperShuttle.
• Privatna kola i limuzine: Regency Limousine.
• Iznajmljivanje automobila:  Kompanije koje rade na EWR aerodromu: AvisBudgetDollarHertz i National.


•Linkovi koji vam takođe mogu pomoći:
Subway Mapa
Officijalni Infromacioni Centar NYC
Par jeftinih predloga za transport sa aerodroma
Još par jeftinih predloga za transport sa aerodroma


To je odprilike to, ja se nadam da će te se snaći 🙂 takodje kada stignete tamo treba znati i šta obići, tako da pogledajte na naš savet, Šta raditi u NYC 🙂

 

Share.

O autoru

Ostavite komentar

Sviđa ti se ?
Inspirit ima ponude u tom mestu

Sviđa ti se ?
Inspirit ima ponude u tom mestu