Vazno! Od 01.11.2018 sajt nece biti azuriran, sav sadrzaj sajta je prebacen na novu adresu www.eworkandtravel.com

Dan u životu spasioca

1

Single lifeguard pool with hot tubUstajanje oko 8 sati. Jutarnje rutine. Trčanje, gimnastika. Tuširanje i doručak. Odlazak na posao.

Uobičajene aktivnosti jednog spasioca koji radi sam na bazenu (single lifeguard) su:
– Provera kvaliteta vode.
PH i nivo hlora, kao i drugi odnosi hemikalija prema uputstvu koje se prolazi na obuci. U slučaju nedostatka neke od hemikalija, dodavanje iste. Provera na svakih sat, mada u praksi na svakih tri do četiri sata, zato što se često rezultati ponavljaju.
– Čišćenje dna i površine bazena i skimera.
Usisavanje ili “vacuming”, podrazumeva postavljanje jednog kraja creva za dršku, a drugog za unutrašnjost skimera koji uvlači vodu, i laganim guranjem po dnu bazena – usisavanje. Na nekim bazenima postoji robot koji sam usisava. Prilikom postavljanja creva za krajeve, mora da se izbaci sav vazduh iz creva (što bi supervizori trebalo da pokažu u početku), jer ako uđe u skimer, a kasnije i u pumpu, onda neće da vuče dobro vodu i mora da se ispusti na samoj pumpi.
– Evidencija dolazaka i odlazaka gostiju.
Posetioci bazena moraju da imaju odgovarajuće propusnice koje izdaje uprava.
– Pred kraj radnog vremena.
Sređivanje rasporeda stolica i ležaljki, čišćenje zaostalih otpadaka, zaključavanje sobe sa pumpom i zatvaranje bazena.

Povratak kući. Klopa. Teretana. Tuširanje, bleja, spavanje.

Svaki dan nije uvek ovakav, ali uglavnom jeste. Bazeni na kojima radi jedan spasilac se obično nalaze u manjim mestima, najčešće u okviru apartmanskog kompleksa.

Mane: monotonost posla, dugo radno vreme, dosada.
Prednosti: mogućnost prisnijeg odnosa sa posetiocima, razgovori na engleskom. Tokom radnih dana u nedelji, u poslednja dva sata je najmanji broj gostiju. To ostavlja prostora da pokušate da organizujete neke mini obuke za lošije ili neiskusne plivače. Treba odrediti neku simboličnu cenu, od recimo $5 po času. Možda probati i sa nekim vodenim sportovima.

Share.

O autoru

1 Comment

  1. antipoznat44 on

    Da li treba neka licenca o položenom kursu za ovaj posao i da li ta licenca važi ako je izdata u Srbiji ili Republici Srpskoj?

Ostavite komentar

Sviđa ti se ?
Inspirit ima ponude u tom mestu

Sviđa ti se ?
Inspirit ima ponude u tom mestu