Vazno! Od 01.11.2018 sajt nece biti azuriran, sav sadrzaj sajta je prebacen na novu adresu www.eworkandtravel.com

Dan u životu hosta

0

Kako izgleda jedan radni dan na poziciji hosta? Marko nam šalje detaljno opisano iskustvo sa ove pozicije iz sezone 2015., uz prateće fotografije. Ako imate pitanja, postavite ih u komentarima ili na našoj FB stranici.

___________

Smena mi je počinjala uvek od 16:00h jer sam prvi posao radio do 15:30. Što se tiče prve smene hosta/hostese, ona počinje u zavisnosti od kad se restoran otvara. Za rad mi je bilo potrebno sledeće: Sive bermude i majica restorana kao i pločica sa imenom.

host-work-and-travel

U sezoni nas je radilo četvoro u smeni, a u septembru samo dvoje. Posao je bio da proveriš toalete, da li imaju wc papir i tečnog sapuna. Jedan od nas je uvek bio za telefonom i pozdravljao goste koji dolaze. Telefonom su se ljudi obično interesovali o bendovima koji su svirali ili o naručivanju hrane.

host-work-and-travel

Kada gosti dođu do pulta, traže sto za na primer 4. i onda ih mi pitamo da li žele da budu napolju ili unutra. Kad izraze želju gde bi, ja ih odvedem do stola i dam im meni. Dosta puta se dešavalo da nemamo mesta, i onda ih stavimo na čekanje, damo im male pejdžere i kad se mesta oslobode mi ih pozovemo.

host-j1-work-and-travel

Takođe, kada smestim ljude za sto memorišem na papir, jer svaki sto ima svoj broj. Napolju smo imali stolove sa natkrivenom baštom i otvorenom baštom sa pogledom na zaliv.

host-work-and-travel

A unutra smo imali veliku prostoriju sa većim i manjim stolovima i barskim stolovima i stolicama i do njih su bili televizori. U drugom delu restorana smo imali veliki bar i za njega je moglo da sedne dvadesetak ljudi. Preko puta bara smo takodje imali stolove i stolice, kao i mali kutak za dvoje. 🙂

host-work-and-travel

Satnica je bila 8.25$. Posao nije težak, nekad je dosadan kad nema posla. Sve vreme moraš da stojiš. Sredom, petkom i subotom smo imali bendove koji su svirali, i dok svi gosti ne napuste restoran moraš da budes tu, pa se dešavalo da sam ostajao do kasno u noć. Kad zatvaraš moraš da vodiš knjigu, ništa komplikovano, da izbrišeš stakla od ulaznih vrata i to je to! 🙂

j1-host-work-and-travel

Share.

O autoru

Ostavite komentar

Sviđa ti se ?
Inspirit ima ponude u tom mestu

Sviđa ti se ?
Inspirit ima ponude u tom mestu