Vazno! Od 01.11.2018 sajt nece biti azuriran, sav sadrzaj sajta je prebacen na novu adresu www.eworkandtravel.com

Božić u Americi – Bruklin

0

“It’s the most wonderful time of the year…”

Božićna groznica je krenula još prve nedelje posle Dana Zahvalnosti. Dok jedni smišljaju kakve poklone da kupe svojim voljenima, prijateljima, rodbini, drugi to već uveliko rade, a sigurno ima i onih trećih koje baš nešto briga za sve to i baš bi da teraju inat prazničnoj euforiji.

Nas su zainteresovali oni četvrti – oni koji duh Božića dele na poseban način.

PHOTO BY ALEKSANDAR TODOROVIC

PHOTO BY ALEKSANDAR TODOROVIC

Sve je počelo još 1986. u delu Bruklina koji se zove Dajker Hajts (Dyker Heights). Lusi Spata je odlučila da svoju kuću okiti na poseban način, komšije su to videle i fast forvard u 2015. godini sada imamo čitave blokove koji su okićeni na ovaj način!

Svakog Decembra oko 100.000 posetilaca prošeta od 11. do 13. avenije, i između 83. i 86. ulice. Možda mnogi i ne prošetaju, ima i onih što se voze, ali sigurno se veliki broj njih pita: “Koliko sve ovo dođavola košta!?”. Odgovor je: mnogo! Vlasnici kuća plaćaju ozbiljne sume profesionalnim dekoraterima, a početkom januara – i za struju!

PHOTO BY ALEKSANDAR TODOROVIC

PHOTO BY ALEKSANDAR TODOROVIC

 

Kako navodi administrator njihove FB stranice: “Every year, they put up these lights. Some pay loads of money to have it professionally set up. Some spends hours per day for days on end doing it themselves. They pay for crazy electric bills. They bear the crowds and congested snail paced traffic the lights bring. They volunteer themselves to stand in costumes in the cold and sing music to get money for charity. All for the love of spreading joy and the holiday spirits to others. They are an amazing community.”

Božićni praznici su stvarno gotivni.

Share.

O autoru

Ostavite komentar

Sviđa ti se ?
Inspirit ima ponude u tom mestu

Sviđa ti se ?
Inspirit ima ponude u tom mestu