Vazno! Od 01.11.2018 sajt nece biti azuriran, sav sadrzaj sajta je prebacen na novu adresu www.eworkandtravel.com

Američki praznici – Dan nezavisnosti

0

Posmatrajući zabeležene događaje iz istorije, oni koji se vezuju za ovaj datum su stvarno zanimljivi: Kinezi i Arapi su 1054. primetili supernovu; Saladin je 1187. porazio kralja Jerusalima; 1456. je započela opsada Beograda od strane Otomanskog carstva; 1827. je ukinuto roptstvo u državi Njujork; 1862. je Luis Kerol ispričao Alisi Lidel priču koja će postati Alisa u zemlji čuda i tri godine kasnije biti i objavljena; i td.

Ali, 4. juli je posebno zanimljiv zbog američkog nacionalnog praznika – Dana nezavisnosti.
4. jula, 1776. Sjedinjene države su usvajanjem Deklaracije o nezavisnosti, proglasile nezavisnost od Velike Britanije.

Trinaest američkih kolonija su već 2. jula odlučile da se odvoje od Velike Britanije, ali su pravno kroz deklaraciju sprovele 4. jula. Tomas Džeferson, Džon Adams su samo neke od znamenitih ličnosti iz tog perioda. Zanimljivo da su kasnije bili i predsednici Sjedinjenih država, ali i da su obojica umrli na ovaj dan!?

Šta možete da očekujete i kako da najbolje iskoristite ovaj praznik?
Osim dobrih napojnica za vas koji radite na poslovima sa napojnicama – očekuju vas vatrometi, roštiljanje, parade, karnevali, sajmovi, utakmice, piknici, koncerti i dr. javni i privatni događaji. Ako ste preduzimljivi, sva ova dešavanja mogu da budu odlična prilika za vanrednu zaradu!

Napomena – Federalne institucije poput pošti i sudova – neće raditi. Prema pisanju američkih medija, početak jula je period intezivnih putovanja. Za vas koji možda imate na raspolaganju slobodne dane, bilo bi dobro da ipak sačekate sa putovanjima zbog visokih cena.

Predlog svima kako da se provedete ukoliko ne radite – idite predveče na neki lep vidikovac u uživate u vatrometu i klopi. Onda možete da se javite svojima kod kuće i da im kažete kako nemaju pojma kako Amerikanci umeju da se zabave!

A jedna od mnogo jakih i autentičnih zabava se dešava u Bruklinu – Takmičenje u brzom jedenju viršli.

Nedavno se na internetu pojavio humorističko/reklamni video u kojem komičar pokušava da dočara kako bi Amerika izgledala da je ostala Britanska kolonija. Pogledajte i uživajte!

Pišite nam u komentarima kako ste se vi proveli…

Share.

O autoru

Ostavite komentar

Sviđa ti se ?
Inspirit ima ponude u tom mestu

Sviđa ti se ?
Inspirit ima ponude u tom mestu