Vazno! Od 01.11.2018 sajt nece biti azuriran, sav sadrzaj sajta je prebacen na novu adresu www.eworkandtravel.com

Santa Cruz Seaside Company, Santa Cruz, California, USA, Karavan Travel

0

Godina putovanja: 2013
Agencija: Karavan Travel
Iskustvo sa agencijom: Negativno
Smatram da su nemarni, jer ne obaveštavaju na vreme, neozbiljni jer im nije stalo da pruže informacije. Nezainteresovani da se trude i objasne uslove programa. Generalno, imaju puno članova, pa, što bi se već trudili oko novih članova ako im nisu potrebni, takav je moj utisak.


Lokacija: Santa Cruz, California, USA
Iskustvo sa nalaženjem dodatnog posla: Pozitivno
Klima je veoma stabilna, s tim što nije toplo kao što sma očekivala. S obzirom da se mesto nalzi na samoj obali Tihog okeana, ume da duva veoma hladan povetarac. Temperatura je uglavnom oko 26-29 stepeni C. Kiše skoro da nije bilo za 4 meseca. i preporučujem da se ponesu duksevi, jakna! Jutra i noći su baš. baš sveže.
Priroda je fenomenalna. U okolini se mogu videti pelikani, razno razne lepe ptičice, veverice, morski lavovi, vidre, delfini, a ko ima sreće može da ugleda i kita. Prelepe ‘redwood’ šume, prelepe stenovite obale. Santa Cruz je odlično mesto za ljubitelje prirode. Mesto je malo, nema nekog noćnog života. Sve se zatvara oko 12 noću, samo ima pabova, kafea. Mesto je uređeno, čisto, slatko. Jedina zamerka je ta da ima mnooogo beskućnika (koji nisu opasni), ljudi koji prose. U okolini ima i par tržnih centara sa solidnim izborom. Postoji i lokalni autobus koji je čist i tačan. Hrana je malo skuplja, i nije sve GMO ima i Organic.


Posao: Ride operator,Santa Cruz Seaside Company
Iskustvo sa poslodavcem: Pozitivno
Satnica:8.25 Broj sati nedeljno:30 Prosek napojnica: 0
Opis poslodavca: Što se posla tiče ja sam dobila poziciju ride operator-a koje oni dodeljuju. A pored toga tu su pozicije: game operator, i rad u fast food-u.
Generalno, nisam zadovoljna jer sam imala mali broj ranih sati, plata je mala, a povišicu sam dobila 25 centi. Tako da nije mesto gde se može fino zaraditi. Radila sam tri meseca i od toga samo plaćala smeštaj i jedva pokrila program koji sam platila. Tako da bez drugog posla ništa se ne može kupiti, pa čak ni hrana. Posao je lagan zaista, imaju dobru obuku i ovo bi preporučila ljudima od 16-18 godina. Smeštaj je jako blizu, što je prednost. U okolini se nalaze turističke radnje, restorani, moteli, koji mogu biti potencijalni da se nađe drugi poslić. Najbolje je tražiti posao u nekim od restorana, jer je tu veća šansa za bakšišom. Ima u centru dosta radnjica, ali smatram da je tu teže dobiti posao. Nije lako naći drugi posao, jer nema toliko restorana itd., ali ko je uporan naći će.


Share.

Autor: Jelena Radovanović

Ostavite komentar