Vazno! Od 01.11.2018 sajt nece biti azuriran, sav sadrzaj sajta je prebacen na novu adresu www.eworkandtravel.com

Panera Bread, New York, New York, AYUSA

0

Godina putovanja: 2015
Agencija: AYUSA
Iskustvo sa agencijom: Negativno
Poslodavac nas nije stavljao na raspored. Mail koji je upucen njima povodom tog pitanja nije imao nikakvog znacaja, samo su nas uputili da pisemo Intraxu. (U ovoj prici Ayusa je samo posrednik, a Intrax onaj preko koga se fakticki dobija viza i sve ostalo). Takodje pre odlaska u Ameriku za one koje ne znaju.. prednost pri dobijanju posla ima onaj koji se prvi prijavio, sto znaci sto se kasnije prijavis na program manje su sanse da ces dobti to sto zelis. Mi smo se prijavili u decembru i bili smo u grupi koja se kasno prijavila. Samim tim za bukvalno svaki posao koji smo hteli nismo imali prednost.


Lokacija: New York, New York
Iskustvo sa nalaženjem dodatnog posla: Pozitivno
Za New York samo reci hvale. Grad gde imas hiljadu mogucnosti i opcija. Nista na pocetku nije lako, ali cim se malo uhodas postaje sve lakse i lakse. 🙂 Mogucnost nalazenja posla ogromna ali opet treba krenuti od negde sto je malo teze. Kad nadjes prvi posao, vrlo lako nadjes i drugi i treci i kontakte i sve. Grad je skup za zivot ali opet ne nesto sto se ne moze postici i zaraditi. Ko god ima nedomucu oko New Yorka da li ili ne, moj odgovor je uvek da. Ljudi necete zazaliti sigurno! Ako ne nista drugo zivecete i raditi u gradu o kojem mnogi sanjaju. Svi su vratili ono sto su ulozili, cak je zaradjeno i preko toga. Sad naravno to sve zavisi ko sta radi, kako zaradjuje i koliko trosi. Ali stvarno svi sa kojima sam ja bila i zivela u New Yorku su zaradili ulozeno, kupili nesto od tehnike i putovali koliko su bili u mogucnosti ili pak ostatak para vratili. Sto se tice klime leta su paklena i sparna, vreme se jako brzo menja, za cas padne kisa i dune vetar ali se isto tako sve vrlo brzo vrati u normalu. Klima jako slicna nasoj, pa cak mogu reci i ista.


Posao: Associate, Panera Bread
Iskustvo sa poslodavcem: Negativno
Satnica:8.75$ Broj sati nedeljno:15 Prosek napojnica: 0
Opis poslodavca: Negativno iskustvo je iz prostog razloga zato sto nismo bili na rasporedu. Panera je inace bila smestena u Brooklyn-u (Downtown Brookyn). Kada smo dosli tamo prvo nisu ispostovali pocetak ugovora, poceli smo da radimo posle nedelju dana od predvidjenog datuma i datuma koji je bio u ugovoru. Kada smo poceli da radimo stavljali su nas po dva, tri dana i to po cetiri, pet sati na dan. Satnica nam je bila uzasno mala. Nedeljno nismo imali ni dvadeset sati, a placali su nas 8,75$ po satu. Posle mesec i po dana su nam rekli da idemo na Holiday da bi im mi rekli da smo mi dosli na Holiday i da je nama ovaj program ustavari raspust iliti odmor. Nakon toga su nam rekli zvacemo vas. Mi smo ih zvali jedno tri nedelje i molili da nas stave na raspored na sta su oni govorili stavicemo vas.. Na kraju nikad nas vise nije ni bilo na tom rasporedu. Mi smo odustali od te price i vise tamo nismo ni radili, a njih uopste nije zanimalo gde smo i sta smo…

Medjutim iako je iskustvo sa Panerom Bread negativno, zaista sve ostalo je vise nego pozitivno. Ja sa radila kao server u Astoriji i u jednom kaficu na Manhattn-u, radila sam host u restoranu na Times sq i radila sam catering.. Za devojke moj savet vam je da radite kao serveri jer je tips stvarno dobar, momci imate brdo mogucnosti od servera naravno pa do moving-a i ostalih poslova..

Sta god budete radili i gde god budete bili, a narocito ako budete u New Yorku videcete vredi svaku paru. Bude naravno teskih trenutaka, ali na kraju je sve to nebitno, jer je bilo previse lepih. Iskustvo neporcenljivo! Svako ko ima mogucnost treba da ode i vidi sta moze i ne moze odnosno da shvati da sve moze. 🙂

Pozdrav!


Share.

Autor: Katarina

Ostavite komentar