Vazno! Od 01.11.2018 sajt nece biti azuriran, sav sadrzaj sajta je prebacen na novu adresu www.eworkandtravel.com

Ocean Properties – The Sagamore Resort, Bolton Landing, NY, AYUSA

0

Godina putovanja: 2014
Agencija: AYUSA
Iskustvo sa agencijom: Neutralno
Bili su ok, nisu me nesto odusevili, mada sumnjam da bih bilo kojom agencijom bila odusevljena… Za te pare koje su mi uzile ne vidim sta sam dobila. Htela sam da idem na istocnu obalu, ali od decembra kad sam se prijavila pa na dalje, skoro da uopste nije bilo ponuda. Da idem ponovo definitivno bih isla na self program.


Lokacija: Bolton Landing, NY
Iskustvo sa nalaženjem dodatnog posla: Negativno
Mesto je jako malo, glavna atrakcija je The Sagamore Resort u kome sam radila. Drugi posao je bilo jako tesko naci posto je previse ljudi doslo da radi u Sagamoru, a svi su hteli jos jedan posao. Ima samo par restorancica koji uglavnom uzimaju lokalne tinejdzere. Javni prevoz je nula, tako da je nemoguce naci posao u nekom drugom mestu tipa Lake George Village.
Sto se tice nocnog zivota, ima samo jedan bar Lily’s u kome uglavnom bleje svi posle posla i neki nazovi klub Brass Ring u kome povremeno ima neki Jamaican Party. Uglavnom, mi smo blejali i pravili zurke u Rondack-u gde je vecina studenata zivela.


Posao: Busser, Ocean Properties – The Sagamore Resort
Iskustvo sa poslodavcem: Neutralno
Satnica:8 Broj sati nedeljno:42 Prosek napojnica: 50
Opis poslodavca: Radila sam veceru u glavnom restoranu u resortu La Bella Vita. Smena mi je pocinjala u 5p.m. pa dok ne zavrsimo, sto je u sezoni otprilike 11p.m. (vecera traje do 10p.m. ali moramo da sacekamo da svi gosti odu i pospremimo). Sezona je pocela u julu a onako bas se zahuktala tek u avgustu, tako da nema potrebe ici tamo pocetkom juna jer nema posla. Posao nije jako tezak, na sve se navikne, mada je u sezoni bilo bas bussy i ja sam morala da letim s jednog kraja restorana na drugi. Trebalo je nositi i ogromne posluzavnike sa prljavim tanjirima i casama sto bas nije lako, treba i snaga i osecaj. Ali posle dve nedelje i ja koja u zivotu sto nisam nosila tacnu, sam se navikla i opusteno mogla da je nosim a da ne razbijem nista.
Sto se tice baksisa, dobijali smo 10% od servera samo sto njih niko nije proveravao pa su naravno mogli da nas zakidaju. Al vremenom sam naucila ko posteno placa, ko ne, pa sam mogla da trazim od menadzera kod kod servera da me stave. U avgustu sam pocela da radim i u drugom restoranu u resortu Club Grill, gde je baksis bio mnogo bolji, pa me je to u sustini izvuklo, jer nisam imala drugi posao.
Sve u svemu, isplatilo se, vratila sam ulozeno, kupila sta sam planirala i putovala mesec dana sto je bio razlog sto sam uopste i otisla na W&T.


Share.

Autor: M

Ostavite komentar