Vazno! Od 01.11.2018 sajt nece biti azuriran, sav sadrzaj sajta je prebacen na novu adresu www.eworkandtravel.com

Ocean House, Westerly, Karavan Travel

0

Godina putovanja: 2012Agencija: Karavan Travel
Iskustvo sa agencijom: Pozitivno
Izuzetno korektni. Brzo odgovaraju na mailove. Ne prodaju maglu, sve ja kao sto je opisano na sajtu. Sve organizuju pocevsi od intervjua za posao, pa do prevoza sa aerodroma u NYC do hotela u kome ste smesteni ukoliko izaberete premium opciju. Savrsena agencija za nekoga ko ide prvi put ili ide sam. Znam bar 30ak studenata koji su isli preko ove agencije, i svi su zadovoljni.


Lokacija: Westerly, Rhode Island
Iskustvo sa nalaženjem dodatnog posla: Pozitivno
Malo mesto, turisticko. U maju cete retko kad videti nekoga, a u julu i avgustu ce na ulicama kolone automobila koji idu na plazu. Klima je savrsena. Plaza ogromna. Pored plaze se nalaze hoteli, restorani i par klubova. U centru se nalaze Walmart, MCdonalds, TJmaxx, Donkey donuts, Stop&shop itd, itd. Jako mirno mesto.

Nakon 4. jula je jako lako naci dodatni posao.

Samo mesto se nalazi izmedju New York City i Bosotona, tako da oni koji budu ovde ziveli i radili svoje slobodne dane mogu iskoristiti za obilazak ovih gradova, kao i brojnih manjih i zanimljivih gradova koji se nalaze u blizini.
Smestaj: Svi studenti koji budu radili za Ocean House ce biti smesteni u motelima. Ove godine su internacionalni studenti bili u jednom, a americki studenti u drugom motelu. Oba otela se nalaze pored plaze. Cena smestaja je 100usd nedeljno sto nije malo, ali nema dodatnih troskova i kvalitet smestaja je ok. Sobe su sa 2,3 i 4 kreveta. Postoji zajednicka soba u kojoj se nalazi kuhinja, perionica sa masinama za susenje i pranje vesa, i WIFI internet.


Posao: Spa attendant, OceanHouse
Iskustvo sa zaradom: Neutralno
9.5 po satu, oko 200 mesecni bonus, oko 37sati nedeljno
Opis posla: Spa attendant je jedna od najgorih pozicija koju mozete da dobijete u ovom hotelu, prvenstveno zbog zarade koja je na svim ostalim pozicijama veca osim na kitchen help i ponekad housekeeping pozicijama. Sam posao nije tezak, sta vise, najtezi deo je sto ste svih 7,8h na nogama jer nema gde da sednete (naravno, kad menadzer nije tu mozete i da odremate ako treba a ne samo da sednete).

Po dolasku na posao ukoliko radite prvu smenu prvo sto radite jeste donosenje danasnjih novina i casopisa, punjenje cinija ledom, donosenje flasa sa vodom, ukljucivanje saune itd.

Nakon toga sledi brisanje prasine, ogledala, poda, usisavanje..

Kad gosti pocnu da dolaze vase je da ih uvedete, objasnite gde je sta, pokazete kako da koriste ormaric, posluzite vodom i grickalicama itd

Nakon sto gosti odu dolazi prljav deo posla kao sto je skupljanje koriscenih peskira i njihovo nosenje u podrum odakle idu na pranje.

Potrebno je stalno obilaziti sve delove spa centra kao sto su teretana, bazen, muska i zenska svlacionica, soba za odmaranje, terasa, svlacionica za plazu itd kako bi u svakom trenutku sve bilo savrseno cisto i popunjeno cistim peskirima, sapunom itd

Hotel inace ima 4 zvezdice, a SPA centar 5 zvezdica pa je i teror najveci u smislu da sve mora da bude savrseno zbog navodne Forbs inspekcije koja inace posecuje svaki od rangiranih hotela 1 godisnje i donosi odluku da li zadrzavaju isti broj zvezdica ili ce da im ukinu/dodaju neku.

U SPA centru vecina zaposlenih je vrlo mlada. I sve kolege, ukljucujuci i menadzere su izuzetno korektni. Meni su svaki put izasli u susret kada sam trazio slobodan dan, ili u vidu pravljenja rasporeda kako bih mogao da uklopim rad na dodatnom poslu.


Dodatni komentar/savet/napomena: Savetujem svima koji budu imali prilike da prihvate rad kod ovog poslodavca. Na skype intervjuu kada vas pitaju koju poziciju biste zeleleli recite server. A ukoliko vam je engleski malo losiji, trazite mesto asistenta servera. Na ovim pozicijama cete imati veoma velike baksise, a sam posao nije preterano tezak.

OceanHouse je jednom mesecno organizovao besplatne izlete za sezonske radnike. Ove godine su nas vodili u soping, SixFlags, i fudbalsku utakmicu. Pored toga, jednom mesecno za sve radnike organizuju tematske dane na kojima cete imati priliku da jedete hranu koju inace serviraju gostima.

Jos jedna prednost ovog poslodavca je sto je prevoz od smestaja do posla i nazad besplatan, nije potreban depozit, a uniformu dobijate na koriscenje besplatno.

Takodje, dok radite imate besplatnu hranu i pice.

Jedino za sta mogu reci da je mana jeste sto nema overtime-a.


Dušan A.

Share.

Autor: Dusan A.

Ostavite komentar

Sviđa ti se Westerly, RI ?
GPA ima ponude u tom mestu

Sviđa ti se Westerly, RI ?
American Adventure ima ponude u tom mestu