Vazno! Od 01.11.2018 sajt nece biti azuriran, sav sadrzaj sajta je prebacen na novu adresu www.eworkandtravel.com

Ocean House, Westerly, Karavan Travel

0

Godina putovanja: 2011
Agencija: Karavan Travel
Iskustvo sa agencijom: Neutralno
S obzirom da sam ja kretala na program poprilicno kasno (krajem jula), mnoge stvari sam morala da rijesavam sama, jer u agenciji nisu mogli da mi pruze adekvatne informacije o tome na koliko u tom slucaju mogu dobiti vizu i sl.
Vecinu stvari su ispostovali, ali bilo je nekoliko propusta koje takva agencija ne bi trebala sebi dopustiti.


Lokacija: Westerly, RI
Iskustvo sa nalaženjem dodatnog posla: Neutralno
Mjesto je malo, ali prelijepo, na obali okeana. Klima je savrsena, umjereno ljeto i umjerena jesen. Nocni zivot nije bas razvijen,samo nekoliko barova. Da bi se imao bolji provod, mora da se ide u susjedna mjesta koja su udaljena na nekih 30-40 min voznje.
Pronalazak drugog posla u mom slucaju nije bio lak, jer mi moj prvi posao nije ostavljao dovoljno prostora zbog razlicitih smjena. Sa ostalim poslodavcima bi tesko bilo sklopiti dogovor kad bi im bila dostupna da radim kod njih.
Ako gledam kroz iskustvo ostalih evropskih studenata sa kojima sam zivjela, drugi posao je bilo moguce naci, ali je glavni problem prevoz, jer gradski saobracaj uopste ne postoji.
Smestaj: 100 $ sedmicno. Smjestaj je bio solidan ali mislim da ipak nije dovoljno dobar za tu cijenu.


Posao: Housekeeping atendant, Ocean House Hotel
Iskustvo sa zaradom: Neutralno
9,50 $, prekovremeni 14,50, oko 45 sati sedmicno
Opis posla: Jutarnji sastanak sa menadzerkom gdje smo dobijali zadatke za taj dan, tj. sobe koje treba da cistimo. Dan je tekao u zavisnosti sa brojem gostiju, sa njihovim ranim ili kasnim dolascima ili odlascima. Nekada je dan bio opusten, a ponekad smo morali da radimo uzurbano i bez pauze.


Dodatni komentar/savet/napomena: Sve u svemu, pozitivno iskustvo, mogucnost dogovora sa poslodavcima za ponovni dolazak i dobijanje bolje pozicije naredne godine.


Dijana

Share.

Autor: Dijana

Ostavite komentar