Vazno! Od 01.11.2018 sajt nece biti azuriran, sav sadrzaj sajta je prebacen na novu adresu www.eworkandtravel.com

Ocean House, Westerly, Karavan Travel

1

Godina putovanja: 2011
Agencija: Karavan Travel
Iskustvo sa agencijom: Neutralno
Ponekad mi je problem predstavljalo to sto komuniciram mejlovima sa vise osoba iz agencije, zbog cega se znalo desiti da poruka ne stigne do adekvatne osobe. Desilo se to da su moju uplatnicu vidjeli pola mjeseca nakon sto sam je poslala (a to je bio uslov za apliciranje za DS) tako da mi je kasnio DS, samim tim ja sa viziranjem i kupovinom karte, cija je cijena za tih 15 dana skocila za 100 eura…


Lokacija: Westerly, Rhode Island
Iskustvo sa nalaženjem dodatnog posla: Pozitivno
Gradic na obali okeana, klima savrsena, temp. + 33 max. Postoji mnogo barova na plazi, a ako ste za high night life 😀 mozete do cassino resort-a Foxwoods koji je udaljen 40 min. (taxijem ili sa novostecenim americkim drugarima i kolegama s posla 😀 jer su skroz ok)
Smestaj: Smjestaj nam je obezbjedio hotel u kojem smo radili(njihovo vlasnistvo). 100 $ sedmicno. Cisto, 3 minuta od plaze, motel sa dvadesetak apartmana u kojima je smjesteno u prosjeku po troje studenata. Apartmani su opremljeni friziderima, malim sporetom(vecina), mikrotalasnom, televizorom. Zurku pravite kad god zelite, s tim da smo imali problema zbog buke, i policija nas je opominjala jer su se komsije zalile, pa budite tihi koliko je moguce!


Posao: Server, Ocean House
Iskustvo sa zaradom: Pozitivno
5$ po satu, ali uz tips doseze i do 16$ u prosijeku, a nekad i vise
Opis posla: Smjena traje oko 7h , s tim da ostanete ako je potrebno, prekovremeni rad se doooobro placa. Morate biti spremni za naporne smjene i da budete nasmijeseni od jutra do sutra :D. Menadzeri su skroz ok, korektni su, i uvijek su nam izlazili u susret u vezi sa slobodnim danima i sl…Hotel ima 4 restorana, raspored i konkretne obaveze zavise od pozicije i restorana… Ukupan tips se rasporedjivao na sve konobare, bez “skrivanja love po dzepovima”.


Dodatni komentar/savet/napomena: U ovom hotelu sam godinu ranije radila u house keeping-u, i mnogo vise sam zaradila naredne godine kao server, tako da je moja preporuka, da se borite za tu poziciju… Konkretno u Ocean House-u je tesko dobiti poziciju konobara ako idete prvi put, ali bilo koja pozicija u restoranu (busser ili hostess) je odlicna jer ucestvujete u raspodjeli tips-a! 😀


Tanja

Share.

Autor: Tanja

1 Comment

  1. Da li bi mogla da mi das neki kontakt, kako bih mogao da ti postavim par pitanja? 🙂

Ostavite komentar

Sviđa ti se Westerly, RI ?
GPA ima ponude u tom mestu

Sviđa ti se Westerly, RI ?
American Adventure ima ponude u tom mestu