Vazno! Od 01.11.2018 sajt nece biti azuriran, sav sadrzaj sajta je prebacen na novu adresu www.eworkandtravel.com

Lagoon amusment park, FARMINGTON, UTAH, AYUSA

0

Godina putovanja: 2015
Agencija: AYUSA
Iskustvo sa agencijom: Pozitivno
Uvek dostupni i iskreni.


Lokacija: FARMINGTON, UTAH
Iskustvo sa nalaženjem dodatnog posla: Neutralno
Na aerodromu imate shuttle koji vas moze odvesti do smestaja za 20$. Poslodavac svake godine ima sezonske radnike i smesteni su u Layton koji je udaljen 20min autobusom od Farmingtona gde je park. Preko leta tu najvise zivi work and travelsa, ostalo su amerikanci koji su tu totalno nebitni,mozete samo nocu da ih vidite. Juta je inace puna mormona pa nista ne radi duze od 9,10 sati. Preko puta naselja gde ste smesteni je ogroman Mall, teretana, Dollar shop(tu smo kupovali tanjire viljuske ostale potrepstine ponekad i hranu)10ak minuta peske imate market Target, outlet Ross,na 20ak minuta vam je Wallmart, on je najjeftiniji i radi non stop. Smestaj je velik ima 2,3 sobe i 6 kreveta. ponesite posteljinu i neko cebe ili cete tamo kupiti nije skupo. gledaju da svuda ubace 6 ljudi..a koliko god da vas bude svako placa 75$ nedeljno. Bilo je 30ak ljudi sa Balkana od toga 20ak Srba…plus neki Bugari,Ukrajinci,par Tajlandjana, Poljaka, i 30ak Turaka 😀 ali svi smo se super slagali i pravili zurke :D. Kod wallmarta je najbliza stanica za gradski autobus, 2,5$ je karta koja traje 3 sata i da znate morate imati tacan iznos jer kusur ne vracaju. 20 ak min vam sa njim treba do Lagune, i oko sat vremena do Salt Lake-a (koji je toliko mali da moze da se obidje za jedan dan):)
vecina nas je u t mobile uzimala kredit za mesec dana koji je 30$..ostale cene su uglavnom kao kod nas sto se tice hrane 🙂 odeca i obuca je dosta jeftinij aposebno kada uhvatite rasprodaje koje su ceste:) Iznamljivanje kola je jeftino i svaki slobodan dan mozete da obilazite Jutu jer ima prelepu prirodu pa ko voli..


Posao: ride operator,Lagoon amusement park
Iskustvo sa poslodavcem: Pozitivno
Satnica:7,5$ Broj sati nedeljno:70 Prosek napojnica: /
Opis poslodavca: Dobra stvar je jer imate organizovan autobus koji dolazi svako jutro u odredjeno vreme do Laytona i vozi vas u Lagoon, na pocetku imate par dana treninge i dobijate svoje kartice kojima mozete da kupujete hranu i suvenire u parku, Jako je jednostavno bukvalno pitate ljude jel imaju kartu, pustite ih da udju zavezete ih i proverite pojaseve i to je to 😀 Na nekim ozbiljnijim voznjama bukvalno samo trazite karte dok iskusniji obavljaju ostalo. Eto ja sam bila u zoni za decu i tu je sve bila moja duznost,morala sam i da vidim da li su dovoljno visoki za voznju, i da im objasnim kako da je koriste itd…Na poslu ima menza gde mozete da jedete ali ja ne volim one burgere i to pa sam kuvala kuci.
Sve u svemu na pocetku sezone znate malo voznji pa samo smete njih da radite. Posle sam naucila jos neke i kad god nisam imala smenu isla sam do tih voznji da pitam ljude koji rade da li zele da ih zamenim(ameri su uglavnom uvek hteli da idu kuci tako da sam radila svaki dan po ceo dan)
Na kraju sezone vam daju bonus(dolar na svaki sat koji ste odradili, a ja sam imala malo preko osamsto sati za tacno tri meseca). To je sve sto dobijate, posto je sezonski posao ne placaju vam overtime i Nema tipsa…
Potrudila sam se da napisem svega sto se secam 😀


Share.

Autor: Katarina

Ostavite komentar