Vazno! Od 01.11.2018 sajt nece biti azuriran, sav sadrzaj sajta je prebacen na novu adresu www.eworkandtravel.com

Laconia, Summit Resort, Karavan Travel

0

Godina putovanja: 2012
Agencija: Karavan Travel
Iskustvo sa agencijom: Pozitivno
Agencija korektna. Uvijek sam dobijala brzo odgovor na mejl kada bi nesto zatrebalo.


Lokacija: Laconia, NH
Iskustvo sa nalaženjem dodatnog posla: Pozitivno
Mjesto je malo, ali postoji mogucnost za drugi posao. Sto se tice nocnog zivota, bio je neki club ali nama daleko (oko 5 min autom), tako da nismo isli. Par puta smo kuci imali neke partije i to je to. Klima je slicna nasoj.
Smestaj: S obzirom da se nije placao, smjestaj je bio super. Jos kada poredim sa ostalim studentima koji su placali u istom mjestu samo kod drugih poslodavaca moj smjestaj je bio vrh 🙂


Posao: 1st job: Housekeeping – “Summit Resort”, 2nd job: sort t-shirts – “T-shirt store”
Iskustvo sa zaradom: Neutralno
1st job 8$, 2nd job 8$
Opis posla: Pocetak radnog vremena 8.00am i ide se u glavnu zgradu gdje je recepcija i tu se malo briska prasina, ciste stolice na unutrasnjem i vanjskom bazenu, usisava, i ciste toaleti. Nakon toga, vec oko pola 10 se ide u apartmane. Obicno nas je troje radilo u grupi, jedno je cistilo kuhinju obicno su to bili amerikanci jer oni kao imaju iskustva a ja i decko smo cistili toalete i namjestali krevete. Nekad smo mogli i zabusavati, mada imali smo supervizoricu zapravo supervizoricinu asistenticu koja je bila uzasna..stalno je pozurivala, a poslije kada sve zavrsimo mene i decka posalje kuci a ona ostane sa amerikancima ispred laundry-a i pusi cigarete, a prije toga kaze idemo svi kuci..zbog cega smo malo imali frku sa njom, pa je poslije kao bilo sve ok..
Sedmicno smo imali uglavnom 35h rada. Sto se tice tipsa, to nikad nismo mogli uzeti jer uvijek neko prije nas ode u sobe, pa smo dobijali neki bijedni tips za dvije sedmice 30ak $, samo jednom smo dobili cini mi se 60$, sto je bas jadno, al hajd 🙂
Drugi posao sam radila u tshirt store, i tamo sam slagala majice,sortirala velicine, nekad ja, nekad decko, kako kad bi im zatrebala pomoc..tu smo ukupno radnih sati sedmicno imali 20ak-30 sto smo dijelili na dva dijela.


Zorica

Share.

Autor: Zorica

Ostavite komentar

Sviđa ti se Laconia, NH ?
American Adventure ima ponude u tom mestu