Vazno! Od 01.11.2018 sajt nece biti azuriran, sav sadrzaj sajta je prebacen na novu adresu www.eworkandtravel.com

La Valencia Hotel, San Diego, California, Matico

0

Godina putovanja: 2015
Agencija: Matico
Iskustvo sa agencijom: Pozitivno
Odrađeno sve što se od njih očekivalo.


Lokacija: San Diego, California
Iskustvo sa nalaženjem dodatnog posla: Negativno
Grad je kul, ali nije za J1 studente. Skup je, smeštaj je skup, a dodatni posao je malo teže naći van Downtowna ili dela grada koji se zove Pacific Beach zbog velikog broja meksikanaca koji su tamo jeftina radna snaga i uglavnom pokupe sve te posliće koje niko od amerikanaca neće da radi. Ja sam aplicirao na preko 20-30 mesta i samo na 2 sam bio pozvan na intervju. Na jednom sam i dobio posao bussera, ali sam morao da odbijem zato što je restoran počinjao sa radom 17. septembra!

Ima puno dešavanja u gradu tokom leta, na pola sata je i Tijuana u Meksiku, LA na 2h, Vegas na 1h avionom. Kilometarski duge plaže itd. Mesečne karte za prevoz su $72, a sa bajsom možete lagano svuda.

Na kraju, nisam siguran da li bih ikome preporučio da dođe ovde da radi. Svaki drugi razlog je ok. Ko ipak hoće, neka traži posao ili u centru ili na Pacific Beach-u.


Posao: Houseman, La Valencia Hotel
Iskustvo sa poslodavcem: Pozitivno
Satnica:11 Broj sati nedeljno:40 Prosek napojnica(sedmično): /
Opis poslodavca: Pomaganje sobaricama, ispunjavanje zahteva gostiju, nista fizički preterano naporno, mana je što nema bakšiša, cirke $50 za 4 meseca. Besplatna hrana u hotelu, svi ljubazni i od pomoći u bilo čemu što nam je trebalo.

Primetio sam da se za razliku od istočne obale, u Kaliforniji jako poštuju ti njihovi zakoni, svaki prekovremeni sat koji radiš ti se plaća 50% vise, nakon 12 sati rada u toku dana i 200%. Na svakih 30h rada dobijas 1h plaćenog bolovanja koje se plaća u iznosu pune satnice, a ja sam iskoristio to bolovanje 🙂 Imaju obavezne pauze od pola sata u toku osmočasovne smene i te pauze se ne plaćaju, itd


Share.

Autor: manconi

Ostavite komentar