Vazno! Od 01.11.2018 sajt nece biti azuriran, sav sadrzaj sajta je prebacen na novu adresu www.eworkandtravel.com

Great Alaskan Holidays, Anchorage, AK, Karavan Travel

0

Godina putovanja: 2016
Agencija: Karavan Travel
Iskustvo sa agencijom: Positivno
Agencija zaslužuje sve pohvale, izašli su u susret kad god sam imala neko pitanje, posavetovali me u pravom smeru i uvek dali realnu procenu situacije, ne pokušavajući da mi zamažu oči i kažu samo ono što želim da čujem. Svojom ažurnošću i profesionalnošću su me u više momenata naveli da obavim sve obaveze na vreme, čak i u trenucima kada mi je već bilo svejedno. Pošto sam išla preko self opcije, ne mogu da komentarišem taj aspekat programa, ali nisu nas primoravali da kupujemo avionske karte ili nalazimo smeštaj preko njih, mada su bili spremni da nam pruže pomoć i savet na oba polja.


Lokacija: Anchorage, AK
Iskustvo sa lokacijom:Neutralno
Iako se ja lično nisam preterano razočarala jer sam u startu želela da odem na Aljasku kako bih pobegla od leta, Enkoridž ume da bude pomalo depresivan, dosadan i pust, posebno ako ste maštali o tome da odete na neko drugo mesto. Uprkos tome što ima približno isti broj stanovnika kao Novi Sad, površina grada je ogromna i treba dosta vremena da se dođe od tačke A do tačke B ukoliko nemate auto, tako da je preporučljivo naći drugi posao koji se nalazi u blizini stana ili prvog posla. Od javnog prevoza nema velike vajde, posebno vikendom kada prvi bus ide oko 8-9, a poslednji u 5-6, a uz to se ponekad može brže stići bajsom do željenog mesta. Pošto se svi većinom voze, ulice su često (polu)prazne, a situacija nije preterano bolja ni u klubovima, tako da Enkoridž možete zaobići u širokom luku ukoliko sanjate u ludom provodu. Odlazak u prirodu je aljaska definicija avanture, pa ćete najbolje momente svakako provesti na nekom jezeru ili planini.
Vreme je prilično lepo tokom leta, u junu i julu je znalo da bude oko 20-25 stepeni, septembar je takođe bio dosta topao ove godine, mada je bilo i kišovitih dana, ali ništa gore od onoga što smo viđali u Srbiji. Sve u svemu, nemojte preterivati sa zimskom odećom, čak i ako vam bude nešto zatrebalo cene garderobe su manje-više iste kao u Srbiji. Što se tiče generalnog standarda ne mogu da ga uporedim sa drugim gradovima u SAD-u jer nigde nisam živela niti provela dovoljno vremena da steknem dobar utisak. Ljudi sa kojima sam bila u kontaktu su plaćali kiriju u rasponu između 200-400 dolara, u zavisnosti od toga koliko ih je bilo na jednom mestu, na režije ne odlazi preterano puno posebno ako imate dosta cimera.
Kada je drugi posao u pitanju, krenite da ga tražite na vreme – opcije su mnogobrojne, a studenti koji tragaju za zaposlenjem još brojniji, jer interesovanje za Aljasku iz godine u godinu sve više raste.


Posao: Housekeeping, Great Alaskan Holidays
Iskustvo sa poslodavcem: Positivno
Opis poslodavca: Satnica: 12-16 Broj sati nedeljno:30-40 Prosek napojnica: /
Ukoliko vam engleski nije jača strana, u GAH-u nećete imati nikakvih problema jer posao ne zahteva kontakt sa klijentima, već samo sa ostalim mučenicima koji rade sa vama. Firma se, između ostalog, bavi izdavanjem RV-jeva, a zadatak zaposlenih je da očiste 30ak komada dnevno, pa je brzina na prvom mestu. Svakog dana ste zaduženi za čišćenje određenog dela (npr. spavaća soba, kuhinja, frižider itd.) i tako u krug četiri meseca što postane jako monotono posle nekog vremena.
Ove godine su imali previše zaposlenih pa smo na početku jedva imali 32 sata nedeljno, a neretko su slali ljude kući jer je bilo viška radne snage – svi su dobili pet radnih dana tek nekih mesec-dva pred kraj sezone. Iako je moje lično iskustvo sa firmom bilo pozitivno, nije reč o radnom mestu koje bih preporučila svakome. Ako vam je engleski dobar bolje tražite posao u nekom restoranu u Dauntaunu gde su napojnice ok, bar ćete biti u centru zbivanja i nećete osećati da gubite vreme i potencijal. Ukoliko radite u GAH-u, a pritom nemate kola, moraćete da nađete smeštaj u blizini posla, a jedina zanimljiva stvar koja se tu nalazi je Dajmond centar koji je zanimljiv samo prvih nedelju dana, ako i toliko.


Share.

Autor: N. P.

Ostavite komentar

Sviđa ti se Anchorage, AK ?
GPA ima ponude u tom mestu

Sviđa ti se Anchorage, AK ?
American Adventure ima ponude u tom mestu