Vazno! Od 01.11.2018 sajt nece biti azuriran, sav sadrzaj sajta je prebacen na novu adresu www.eworkandtravel.com

Georgian Lakeside Resort, Lake George, NY, Work and travel group

0

Godina putovanja: 2016
Agencija: Work and travel group
Iskustvo sa agencijom: Neutralno
2016. sam se drugi put prijavila da idem preko Wat group i pokajala sam se. Kolko sam prve godine bila zadovoljna tolko je druge godine sve poslo naopacke. U zelji da ne odem opet na Martu (a na Aljasku mi se nije islo) htela sam na zapadnu obalu. Receno mi je bilo da cu imati intervju za Park City, Utah ali par nedelja pred intervju su mi javili da od toga nece nista biti. To se zavrsila tako da sam 2015. sam dobila posao recepcije na Martinim Vinogradima a 2016. sobarica u Lake George-u (NY). Srecom, drugi put sam znala pravila igre malo bolje i cim sam stigla u Lake George sam pricala sa menadzerkom da me prebaci na recepciju sto se i desilo nakon intervjua sa par menadzera.


Lokacija: Lake George, NY
Iskustvo sa lokacijomPozitivno
Lake George je malo mesto u drzavi New York, na otprilike 3h od Montreala i 3h od NYC. Okruzeno planinama i na jednom od krajeva jezera Lake George koje je dugo 50-ak km. Postoje dva velika dogadjaja po kojima je Lake George poznat. Na pocetku sezone to je Americade (mogu se videti svi motori ikad izmisljeni, imaju i svoju paradu) sto bude pocetkom juna i Car show (isti princip samo automobili) pocetkom septembra. U medjuvremenu svakog cetvrtka uvece budu vatrometi, to su im glavne atrakcije. Vikendom ima neverovatno puno posla uvek dok tokom nedelje su jedino jul i avgust na tom nivou. Umelo je biti jako smesno razlika izmedju nedelje popodne kad se ne moze proci glavnom ulicom od guzve i ponedeljak u isto to vreme kad se mozda nadju dva coveka. Ali generalno lepo mesto za zivot sa mnogo opcija za drugi posao (ja sam svoj nasla posle dva dana trazenja).


Posao: Front desk , Georgian Lakeside Resort
Iskustvo sa poslodavcem: Pozitivno
Opis poslodavca: Veoma pozitivno. Ostala sam u kontaktu sa dosta ljudi sa posla. Menadzerka recepcije vise nego korektna, sa supervizorkom sam se zakacila jednom ali je priznala gresku tako da smo ostale ok. Bilo je uglavnom izmedju 36-40h nedeljno, desilo se par puta da sam imala overtime ali samo zato sto se desilo da tog dana neko ne dodje na posao (a ne najavi) pa sam pokrivala smenu. Satnica 10$, i dobila sam simbolican bonus na kraju sezone i poklon od kolega. Moje smene su uglavnom bile 15-23h tako da sam drugi posao nasla u hotelu pored maltene (ima jos jedan hotel izmedju njih – ali sva tri su jedan do drugog) O’Sullivan’s Motel, koji drzi porodica za razliku od Georgiana koji drzi jedna Indijska korporacija. I u O’Sullivan’s-u sam radila na recepciji uglavnom 10-14.30h, izmedju 20-30h nedeljno, 11$ sat, mogla sam sama da biram kolko tolko, s tim da je 30h bilo max, nije im trebalo vise. Porodica fenomenalna, bolja mislim da ne postoji u Lake George-u, nijednu ruznu rec nemam za njih. Sve u svemu super mesto, super iskustva sa poslodavcima, lako je naci posao i treba otici. Nas je bilo 20-30 sa Balkana ali bilo je jos wat studenata (iz drugih delova sveta).


Generalno moj savet je da birate posao koji nije pranje sudova (kolko god mislite da vam je engleski los, naucicete tamo bolje da pricate jer nemate puno izbora), za lokaciju gledajte da nije bas Bogu iza nogu (mada mozda nekom to odgovara) iii obavezno putujte na kraju, bar malo! Toliko od mene 😇

Share.

Autor: Sandra

Ostavite komentar

Sviđa ti se Lake George, NY ?
American Adventure ima ponude u tom mestu