Vazno! Od 01.11.2018 sajt nece biti azuriran, sav sadrzaj sajta je prebacen na novu adresu www.eworkandtravel.com

Ere’s pizza, Lake Placid, Experience

0

Godina putovanja: 2012Agencija: Experience
Iskustvo sa agencijom: Neutralno
Iako sam se prijavila na vreme (1.januara) da bih izabrala ponudu koja mi odgovara i dobila popust na program, dobila sam ponudu koja je ostala slobodna na kraju, a nisam nista ustedela, jer su cene aviokarata skocile u medjuvremenu, a takodje i viza poskupela. Za momke iz agencije mogu reci da su OK 🙂 ali iskustvo je neutralno.


Lokacija: Lake Placid, New York
Iskustvo sa nalaženjem dodatnog posla: Neutralno
Lake Placid se nalazi na severu drzave New York u sred Adirodack parka prirode gde se nalazi jos mali milion jezera poput Lake Placida i Mirror Lake-a. Najblizi je Saranac Lake, a od vecih gradova Plattsburgh je na sat vremena voznje. Lake Placid je jako lose povezan autobuskim linijama, tako da je najbolje naci nekoga sa kolima ko ide cesto za Plattsburg ili Albany gde se nalaze shopping centri i zabavni parkovi. Ili naravno, rentirani kola.
Ima oko 2500 stanovnika.
U Lake Placidu je sve koncentrisano na Mirror Lake-u duz Main street-a, restorani, pabovi, klubovi, prodavnice, pumpa, hoteli… Jedino je market van jezera, na oko 20-30 min peske ili 5-10 min gradskim autobusom koji je besplatan i koji vozi okolo jezera i do marketa nekoliko puta na dan.
Nocni zivot i nije toliko los za tako malo mesto, sredom u kuglani se organizuje bowling vece, cetvrtkom u Roomersu Lady’s night ili platis jedno pice drugo gratis, petkom balkansko vece u Areni, subota Roomers, ali postoje i dobri pabovi poput Wise guys-a i Cottage-a sa rock muzikom i dobrom klopom…
Medjutim, bolji nocni zivot je u Plattsburghu i drugim vecim gradovima.
Smestaj: Smestaj smo nasle preko gazde restorana kod divnih ljudi iz Sarajeva koji zive u LPu. Novo, namesteno, ves masina, internet, 250 dolara mesecno. 5 min od Main street-a. U smestaju sam bila sa jos 4 devojke iz Srbije, a sa gazdama smo se odlicno slagale.


Posao: waitress/server, Ere’s pizza
Iskustvo sa zaradom: Neutralno
4,75 $ na sat + tips
Opis posla: Moj posao je bio waitress/server u italijanskom restoranu/piceriji Ere’s pizza. Sta je to tacno podrazumevalo sam videla tek kada sam pocela da radim. Opis posla bi izgledao ovako: konobarica, barmen, hostesa, baser, rad za kasom, porudzbine za to go, naplacivanje racuna, pravljenje salata u kuhinji, pranje i ciscenje pribora za jelo, konstantno dopunjavanje salveta, zacina, kutija za pizzu, uvodnjenje gostiju i na kraju spremanje restorana. Ukratko tako izgleda. Veoma stresno i brz tempo.
Vecinu programa nisam imala obecan broj sati nedeljno, ali jesam tokom sezone koja je trajala mesec, mesec i po dana i tada sam bila veoma zadovoljna, jer je i baksis bio dobar a radilo se i 10-12 sati na dan.
U julu sam nasla drugi posao kao hauskeeper u motelu Town House Lodge, gde mi je satnica bila 9$ na sat. Mogucnost nalazenja drugog posla je velika, ali je takodje i veci broj studenata bio ove godine u Lake Placid-u.


Ivana J.

Share.

Autor: Ivana J.

Ostavite komentar