Vazno! Od 01.11.2018 sajt nece biti azuriran, sav sadrzaj sajta je prebacen na novu adresu www.eworkandtravel.com

Colege Works Painting, San Diego, AYUSA

0

Godina putovanja: 2008
Agencija: AYUSA
Iskustvo sa agencijom: Neutralno
Poslodavac puko, pa su mi promenili posao. Ali papiri nisu bili gotovi na vreme, pa sam u ambasadu isao sa “starim” papirima. Svi ostali papiri koje sam dobio su bili na (stari) Filadelfiju, a ja isao u San Diego. Kad sam dosao na imigraciono trebalo im je mnogo da vide da li ce da me puste ili ne. Skratise mi zivot.


Lokacija: La Mesa, San Diego, CA
Iskustvo sa nalaženjem dodatnog posla: Negativno
U tom trenutku ja nisam uspeo da nadjem dodatni posao. Aplicirao na dosta mesta, ali nista…
Smestaj: Bili smo smesteni u apartmanu. Dvoiposoban, sa dva kupatila (nekih 100 kvadrata odokativno), ne namesten, koji smo placali $1500 mesecno.


Posao: Painter, Colege Works Painting
Iskustvo sa zaradom: Negativno
Satnica u pocetku 8, kasnije 10 dolara na sat. Sati 6-10 dnevno.
Opis posla: Slobodno bi se moglo reci da je fizikalija. U pitanju je farbanje fasada na kucama.

Prvo se radi maskiranje svih mogucih delova koji ne trebaju da budu ofarbani. Zatim se popunjavaju rupe i pukotine. Na kraju ide farbanje.

Fizikalija u smislu da ima dosta farbe koja se mora preneti, i merdevine velike koje su teske oko 40-50 kg. Pentranje gore-dole po ceo bogovetni dan. Vrlo fizicki naporan posao.

Veselje je kada se recimo farba prospe, pa treba da se cisti…


Dodatni komentar/savet/napomena: Ovaj posao ne bih preporucio nikom. Firma je ocajna, menadzeri su im ocajni, cela prica je bez veze. Posao oduzima veliki deo vremena, pa je tesko pored ovog posla naci dodatni posao!

Kao sto rekoh, firma neozbiljna, pa sam poceo da radim celih mesec dana kasnije nego kako je ugovoreno, pa sam prvu platu dobio u petoj nedelji!!!!

Na kraju balade imao sam u dzepu cisto $1800. Kada od toga odbijem $350 koje sam morao da pozajmim da ne bih crkao od gladi jer sam prvu lovu dobio tek u petoj nedelji dolazimo do celih $1450 profita. Ako od toga odbijemo nekih $1250 koje sam platio agenciji u Srbiji i za dokumenta.

Dolazimo do neverovatnih 200 dolara ciste zarade za 4 meseca provedenih u Americi, od kojih sam skoro 3 meseca radio 😀


Bojan

Share.

Autor: Bojan

Ostavite komentar