Vazno! Od 01.11.2018 sajt nece biti azuriran, sav sadrzaj sajta je prebacen na novu adresu www.eworkandtravel.com

Cactus Jack’s, Virginia Beach, Prestige

0

Godina putovanja: 2013
Agencija: Prestige Education
Iskustvo sa agencijom: Pozitivno
Ne bih ništa da pišem, samo ću reći da na rad agencije nemam na šta da se žalim. Odlična ekipa ljudi.


Lokacija: Virginia Beach, VA
Iskustvo sa nalaženjem dodatnog posla: Neutralno
Virginia Beach, mesto u kojem godišnje ima pa mogao bih reći nekoliko hiljada studenata sa svih strana sveta. Veliko mesto, koje je podeljeno na city center i ocean front. Naravno, svi poslovi za vreme sezone su smešteni na ocean frontu, a do centra grada vam je potrebno jedno 15-ak minuta kolima. Što se tiče klime, veoma je toplo tokom celog dana, noću je teško bez klime spavati. Noćni život je OK, ima dosta pabova, nekoliko klubova (U pea body\’s možete bez problema i dirty dance da dobijete :D). Što se same sezone tiče, traje negde od početka juna pa sve do labor day-a. Posle labor day-a je skoro mrtvo, ulice su puste i nema nešto mnogo posla. Moja preporuka je da idete tamo krajem maja, da se na vreme uhodate. Smeštaj je prilično lako naći.


Posao: food runner,Cactus Jack’s
Iskustvo sa poslodavcem: Pozitivno
Satnica:5 $/hr Broj sati nedeljno:40 Prosek napojnica: oko 50 dnevno
Opis poslodavca: E ovako. Ovo nije moj posao preko kojeg sam otišao u Ameriku. Sve je krenulo tako kada sam još u februaru prošao intervju na kojem sam dobio posao da radim kao server u Golf klubu na Long Islandu. Naravno, otišao sam tamo krajem maja i čim sam došao nastali su problemi za mene. Svi studenti su odmah krenuli na posao, a ja sam morao da čekam da vide koju će poziciju da mi daju, jer su doveli previše studenata??? Naravno, prvo su mi dodelili kuhinju da radim kao pomoćni kuvar, pa mi je šef rekao da dođem tek za pet dana, pa sam bio dishwasher (niko od studenata nikad to nije radio tamo), i na kraju sam radio u locker room-u. To je sve bilo nešto bzvz, iz prostog razloga što sam radio samo dva dana sedmično i imao pet slobodnih dana. Tu mi je već prekipelo, kontaktirao sam sponzorsku agenciju koja mi je obećala drugi posao. Naravno, kada su u klubu to čuli otpisali su me automatski. Ali rekli su mi da mogu da ostanem tu dok ne rešim svoj status (sreća pa su hrana i smeštaj bili besplatni). Posle jedno tri nedelje, kontaktiraju mene iz CHI i kažu mi da imaju samo jednu ponudu. Sunsations shop u Virginia Beach. Nisam imao nekog izbora i prihvatim to. U međuvremenu iskontaktiram ljude koji su već radili tamo i svi su bili u fazonu “Ne dolazi u Sunsation, ovde je katastrofa, prodavnice je blagi užas, itd…”
Naravno, ja rešim da uzmem stvar u svoje ruke i ne pojavim se u radnju u kojoj sam trebao da radim. Imao sam sreću da čim sam došao nađem posao u Cactus Jack\’s bar/restoranu. Tu sam krenuo da radim, sve je bilo super, nije bilo pritiska osoblje je super i sve to. Ali posle toga, došlo je do drugih problema. Radna ponuda i ukidanje vize. Kao OK je to što sam otkazao posao, ali moram da prijavim drugi da me ne bi šutnuli sa programa. Pitam ja gazdu, i on mi bez problema da svu potrebnu dokumentaciju!!! Nisam mogao da verujem. U međuvremenu, nađem posao kao kuvar u breakfast restoranu, tj palančinkarnici. E sad, fora je u tome što je mesto prepuno studenata ali je teško naći posao koji je plaćen više od 7.25 po satu. Ako ti nećeš, ima ko hoće. Naravno, ja prihvatim posao i krenem da radim, a mesto je blagi užas. Ekipa u kuhinji je OK, ali nema nikakve hijerarhije. Konobari urlaju da im spremiš hranu, konstantna gužva. Vlasnici baba i deda sa jednom nogom u grobu, samo gledaju kako da uštekaju kintu i da bičuju što je više moguće.
Sve u svemu radio sam po 14, 15 sati dnevno, skoro svaki dan. Negde od jula pa sve do polovine septembra.


Share.

Autor: Nikola Vulićević

Ostavite komentar