Vazno! Od 01.11.2018 sajt nece biti azuriran, sav sadrzaj sajta je prebacen na novu adresu www.eworkandtravel.com

Asticou Inn, Northeast Harbor, Maine, AYUSA

0

Godina putovanja: 2014
Agencija: AYUSA
Iskustvo sa agencijom: Pozitivno
Sve preporuke za agenciju. Odgovorili na moje 101 pitanje i ispoštovali sve što je bilo dogovoreno. Ovaj posao sam dobio preko agencije 2013, a potom sam se 2014. vratio samostalno preko self programa.


Lokacija: Northeast Harbor, Maine
Iskustvo sa nalaženjem dodatnog posla: Negativno
Northeast Harbor je jako malo mesto i osim hotela u kome sam radio prvi posao nema puno stvari u okolini, samim tim nema ni opcija za drugi posao. U mestu se nalazi teretana, banka, biblioteka u kojoj možete besplatno iznajmljivati knjige i koristiti kompjutere, par prodavnica i to je to. Za ljubitelje prirode, postoji dosta staza za hiking. Noćni provod, velika NULA 🙂 U mestu Bar Harbor koje se nalazi 15 minuta kolima od Northeasta postoji nekoliko barova gde se može lepo provesti.

Jedina opcija je jedan restoran u kome sam kratko radio jer nisam mogao da uskladim raspored sa prvim poslom, kao i landscaping kod par lokalaca.


Posao: Server assistant/Server, Asticou Inn
Iskustvo sa poslodavcem: Pozitivno
Satnica:3,75 Broj sati nedeljno:40-50 Prosek napojnica(sedmično): 600
Opis poslodavca: Asticou Inn je hotel u gradiću Northeast Harbor na ostrvu Mount Desert Island. Hotel ima veliku tradiciju i i poseduje fine dining restoran u kome sam ja radio. Hotel izmedju ostalog organizuje venčanja i druge proslave, što ume da bude solidan izvor zarade.

Prve godine(2013.) sam bio Server Assistant, praktično nešto kao busser. Posao je pomaganje glavnom konobaru oko služenja gostiju. Donošenje hleba i vode gostima, sklanjanje prljavih tanjira sa stola i donošenje novog pribora za sledeće jelo. Nakon što gosti odu sto se namešta u prvobitno stanje. Očekuje se i da malo fizikališete kada u restoranu nema previše posla 🙂 Satnica je bila 7,5$ a dnevni tips oko 50$ u proseku.

Druge godine (2014.) su me unapredili u servera. Osetna razlika u zaradi, ali treba napomenuti da je posao servera mnogo zahtevniji od posla bussera. Morate biti odgovorni i spremni da učite. Gosti često imaju pitanja i zahteve u vezi hrane, vina i drugih pića i treba se edukovati o tome od prvog dana, takođe biti snalažljiv nije na odmet 🙂


Share.

Autor: Petar

Ostavite komentar