Vazno! Od 01.11.2018 sajt nece biti azuriran, sav sadrzaj sajta je prebacen na novu adresu www.eworkandtravel.com

Ariel US LLS, Las Vegas, American Adventure

0

Godina putovanja: 2012
Agencija: American Adventure
Iskustvo sa agencijom: Neutralno
Krenula sam krajem juna umesto u maju, jer su mi pomerali viziranje par puta… A i DS mi je popriclicno kasnio. Od dana kad sam otisla niko mi na mail nije odgovorio. Neozbiljni su!


Lokacija: Las Vegas, Nevada
Iskustvo sa nalaženjem dodatnog posla: Neutralno
Las Vegas je prvenstveno grad kocke i ludog nocnog zivota. Diskoteke i zurke su na svakom koraku tako da je nocni zivot bas zastupljen. Sto se tice nalazenja dodatnog posla, nije bas lako. Moze da se nadje ali uglavnom u kazinima ili na kioscima na kojima se radi na procenat, sto nije nikakva zarada. Grad je u blizini pustinje Mohave, tako da su temperature prevelike, ali posle par dana se naviknes.
Smestaj: Smestaj nam je bio 100 $ nedeljno, spavale smo na dusecima koji su prvljavi i skripe! Apartman jeste ogroman, sa dve spavace sobe i dva kupatila ali u jednom trenutku je nas 7 tu zivelo i postalo je stvarno nepodnosljivo!


Posao: Shop assistant (retail sales and promotion), Ariel US LLS
Iskustvo sa zaradom: Negativno
8,5 $ po satu, uglavnom 7-8 h ali desavalo se da se radi i po 12 h, a nekad samo 4 h.
Opis posla: Kao prvo, menadzerka nam je uvece oko 11-12 javljala kad radimo sutradan i gde, jer smo radile na 8 razlicitih lokacija. Nije htela da nam da sedmicni raspored, ili bar dva dana unapred nego moramo da cekamo uvece do ponoci da ona javi imamo li mozda sutra slobodan dan ili radimo popodne ili sta vec. Uzas. Posao nam je bio da promovisemo neke setove za nokte i da ih prodajemo. Ali to smo morale da radimo tako sto smo bukvalno vukle ljude za rukav, da bi im pokazale tu prezentaciju i onda sledi ubedjivanje da kupe nesto. Bilo je tu i cenkanja i svacega. Za mene nije takav posao jer ja prva ne volim kad me neko zaustavlja na ulici i ubedjuje da kupim neke gluposti, pa samim tim nisam nimalo bila zadovoljna poslom. U opisu odnosno u radnoj ponudi je pisalo drugacije!! Posao nije bio fizicki nimalo tezak osim sto se stoji non-stop. Ponekad je bilo naporno jer su imale dve lokacije na otvorenom gde su nepodnosljive vrucine. Ali je posao zato tezak psihicki. Menadzerka nas non-stop zove i prica kako mozemo mi to bolje, kako moramo da damo sve od sebe da prodamo sto vise i onda ti kaze uvece: “sutradan morate da napravite minimum 500$”, i tako neke nebuloze gde se samo nasmejes… Sto se tice placanja kasnili su poprilicno sa isplatom! Svaki dan na popisu je nesto falilo! Ili lakovi ili setovi ili nesto drugo… Nisu mogli da dokazu ko krade (a pritom imaju kamere na svakom kiosku)pa su nam svima odbijali od plate!


Dodatni komentar/savet/napomena: Jedno negativno iskustvo sa ovim poslodavcem!


Katarina

Share.

Autor: Katarina

Ostavite komentar