Vazno! Od 01.11.2018 sajt nece biti azuriran, sav sadrzaj sajta je prebacen na novu adresu www.eworkandtravel.com

Agnes Cafe, Ventnor, New Jersey, American Spirit

0

Godina putovanja: 2015
Agencija: American Spirit
Iskustvo sa agencijom: Pozitivno
Veoma ljubazni i aktivni u komunikaciji tokom boravka u Americi. Na svu sreću, komunikacija je bila čisto informativnog karaktera, pošto sam proveo boravak bez ikakvih problema.


Lokacija: Ventnor City, New Jersey
Iskustvo sa nalaženjem dodatnog posla: Pozitivno
Velika mogućnost nalaženja drugog posla, pogotovo u ugostiteljstvu. Ventnor City je predgrađe Atlantic City-ja, tj. odmah se nalaze jedno do drugog, bukvalno od jedne ulice pocinje Ventor. Ventnor City je mnogo mirnije naselje od Atlatnic City-ja. Ima dosta manjih, uglavnom porodičnih restorana u kojima se može lepo zaraditi.

Što se tiče Atlantic City-ija, jako puno šansi za rad zbog kazina, restorana, šetalista pored okeana. Ima i autlet u kom isto može da se radi, mada sam ja samo kupovao tamo. E sad, ima delova grada u kojima je bukvalno geto i u koje se ne zalazi uopšte, ali to je Amerika. Plaža je uglavnom svima na 5-10 minuta pešaka, lepo uređena. Mesto je turističko, ali živi i zimi za razliku od ostalih delova Amerike gde se ide na W&T.

Zaradiš, izađeš, potrošiš. Ili samo radiš i spavaš, ostaneš pun para pa potrošiš na putovanje ili vratiš u Srbiju.


Posao: Server, Agnes Cafe
Iskustvo sa poslodavcem: Pozitivno
Satnica:2,2 Broj sati nedeljno:40 Prosek napojnica(sedmično): 300
Opis poslodavca: Primanje porudžbine i usluživanje hrane i pića.

Prvi posao mi je bio u Agnes Cafe. Tamo sam radio kao server i to samo zato što mi je to bio drugi put u Americi (retko ko je u prvoj godini u Americi radio kao server – čast izuzecima). Restoran je porodičan; Poljakinja koja je bila na W&T pre xy godina, udala se, ostala i evo sad drži restoran. Restoran služi samo doručak i radi od 7-14h. Specifično za ovaj restoran je što se porudžbine uzimaju preko ipad-a i direktno idu u kuhinju.

Taj način uzimanja porudžbine dosta olakšava rad, ali i odmaže kad nesvesno napraviš grešku i klikneš nešto drugo pa kuvari naprave pogrešno zbog tebe. Dešava se 😀 Takođe se i naplata karticom vrsi preko iPad-a.

Drugi posao je bio u Buddakan restoranu, delu lanca Starr Restorana koji sluzi asian-fusion hranu. Restoran je “fine dining” gde se dobro zarađuje i gde je menadžment pravi primer onoga sto se uči u školama. Tamo sam radio kao bar back. Interesantan posao koji je vikendom uglavnom fizikalisanje (pranje čaša i vraćanje čistih čaša, dopunjavanje bara), dok je radnim danima isto kao i bartender, jer si u baru sa njim.

I na jednom i na drugom poslu vlada pozitivna atmosfera.


Share.

Autor: Petar Sadzakov

Ostavite komentar