Vazno! Od 01.11.2018 sajt nece biti azuriran, sav sadrzaj sajta je prebacen na novu adresu www.eworkandtravel.com

Acadia Corporation, Seal Harbor, Karavan Travel

0

Godina putovanja: 2010
Agencija: Karavan Travel
Iskustvo sa agencijom: Pozitivno
Generalno pozitivno, mada je bilo cimanja svaki dan oko toga da mi posalju ponudu, jer bio je April mjesec, a ja nisam jos imao ni naznaku ocu li na vrijeme dobiti posao, a medju prvima sam se prijavio na program.


Lokacija: Seal Harbor, ME
Iskustvo sa nalaženjem dodatnog posla: Neutralno
Seal Harbor je malo mjesto u kojem se nema sto raditi, ali ima shuttle(besplatni!) busovi sa kojima se za 15 minuta stize u Bar Harbor, gdje je mnogo zivlje i gdje ima masu ljudi. Postoji velika vjerovatnoca za nalazenje dodatnog posla, s tim sto ja nisam to trebao niti htio. Nocni zivot i nije nesto posebno, mada ima par mjesta gdje se fino moze izaci. Klima je umjerena, max temp 30 stepeni, sto meni odgovara, a noci su hladnije. Sve u svemu, mjesto je top za one koji vole outdoor aktivnosti i dobro da zarade. Ima dosta studenata sa svih strana, tako da je extra druzenje zagarantovano.
Smestaj: Smjesteni smo bili u Dormu, gdje nas je bilo oko 50ak. 4 nas u male sobe, kreveti na sprat. Smjestaj je skucen, ali postoji velika dnevna soba i kuhinja gdje se studenti druze. Hrana je bila uracunata u cijenu smjestaja(115$ nedeljno), ali hrana je katastrofa. U pocetku i nisam primjecivao jer sam bio odusevljen svime novim, ali vremenom je prosto hrana bila sve gora i gora. To mi nije ostalo u lijepom sjecanju. Sve u svemu, za 115$ nedeljno se i ne moze vise traziti.


Posao: Dining Room Worker(buser), Acadia Corporation, Jordan Pond House Restaurant
Iskustvo sa zaradom: Pozitivno
Satnica 7$, baksis 2-5$ po satu, zavisno od sezone. Radi se 45-55 sati nedeljno, zavisno od toga kako se pokazes kao radnik. Ako si dobar dobices vise sati.
Opis posla: Ustajanje oko 8, dorucak i odlazak na ‘prep’ u 9. Tu se pripremaju stvari za rucak koji pocinje u 12 sati. Pune se cinijice sa dzemom i buterom, cijedi limunada, ciste stolovi i prozori… u 11 je pauza za rucak, tako da se ima sat vremena za jelo, kuliranje, tusiranje, zezanje… U 12 pocinje rucak i traje do 6-7. Obicno oko 4 usporava, manje ljudi dolazi, tako da supervizori ‘kidaju’ basere jednog po jednog. Obicno u svakom dijelu restorana ima po nekoliko basera koji pomazu kobobarima, tako da oni koji ne rade bas najbolje zavrsavaju prvi taj dan, dok oni najbolji i najvrjedniji ostanu jos nekoliko sati i samim tim zarade vise. Baseri pomazu konobarima tako sto pociste i setuju stolove nakon sto gosti podju i pripreme sve za nove goste. Jako je zauzeto, tako da se mora brzo raditi i uklapati. Takodje i nije bas najlakse nositi velike posluzaovnike sa puno posudja u kuhinju(nerijetko i po 15-20 kg) i brzo ih prazniti i vracati se nazad. Obicno se zavrsava posao za taj dan oko 6 popodne u prosjeku, dok u septembru i oktobru i krace. Oni najbolji, dobijaju da rade i vecere, mozda 1-3 nedeljno, pa dobijaju nekoliko extra sati, obicno vecera pocinje oko 7 i traje do 9-10 uvece.

Oko 45-55 sati nedeljno se moze izvuci, i ima se jedan dan nedeljno slobodan.


Predrag

Share.

Autor: Predrag

Ostavite komentar